19 september 2017

Beweeglijk als de vleugel van een vogel

Nieuwe vliegtuigmaterialen en -structuren kunnen brandstof en gewicht besparen. Bij de sectie Aerospace Structures and Computational Mechanics ontwikkelen Dr. Roeland De Breuker en zijn collega’s de technologieën, zorgen dat die kunnen worden opgenomen in het ontwerp en testen ze in het lab en in volle vlucht. “Je moet op een dusdanig geloofwaardige manier zoveel besparing kunnen aantonen dat een vliegtuigbouwer ermee verder wil,” aldus De Breuker.

17 september 2017

Studenten uit Delft en Amsterdam winnen fietswedstrijd in Amerika met nieuw Nederlands snelheidsrecord

14 september 2017

Twee Aerospace alumni in top dertien ingenieurstalenten De Ingenieur

De Ingenieur komt in het septembernummer met ‘de ingenieurstalenten van Nederland’ van 2017: ‘Dertien toptalenten uit de techniekwereld, die allemaal bijzondere dingen doen om de wereld nog een beetje beter te maken.’ Twee van de dertien zijn alumni Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

08 september 2017

IAWA beurs uitgereikt aan Space Flight studente Sumana Mukherjee

Op 7 september heeft Lisa Piccione, de president van de International Aviation Women’s Association, een scholarship uitgereikt aan masterstudente Space Flight Sumana Mukherjee.

05 september 2017

Kevin Cowan uitgeroepen tot LR Docent van het Jaar 2017

01 september 2017

Studenten TU Delft zetten eerste stappen met nieuw exoskelet voor dwarslaesiepatiënt

Op donderdag 31 augustus heeft Project MARCH, een studententeam van de TU Delft, de eerste stappen gezet met hun nieuwe exoskelet; de MARCH II.

L&R student Sjoerd van Empelen wereldkampioen zweefvliegen

29 augustus 2017

Honderden TU-studenten strijken neer op Seppe (BN DeStem)

VSV Breda Airshow op 2 september