rss

20 oktober 2020

Luchtvaart vermindert de luchtkwaliteit. Hoeveel hangt af van waar je woont en wie je buren zijn.

De uitstoot van een vliegtuig bestaat voor het overgrote deel uit CO2. Maar het kleine aandeel in die emissies die bestaan uit verbrandingsresten, zoals NOx en fijnstofdeeltjes, kan de luchtkwaliteit sterk aantasten.

16 oktober 2020

Universiteitssatelliet 12,5 jaar in heelal

Sinds april 2008 bevindt de eerste universiteitssatelliet van Nederlandse makelij zich in een baan rond de aarde. In een nieuwe aflevering van De ProfCast vertelt Chris Verhoeven over het ontstaan én de relevantie van Delfi-C3.

15 oktober 2020

De LUMIO missie: CubeSat bekijkt meteorietinslagen aan de achterkant van de Maan

Ruimtevaartonderzoeker Angelo Cervone gaf deze week een ‘keynote’ presentatie tijdens het – online - International Astronautical Congress (IAC). Zijn onderwerp: de LUMIO Missie. Deze missie, een van de twee winnende concepten van de ESA SysNova Lunar CubeSats for Exploration Challenge, heeft als doel een kleine satelliet naar de achterkant van de maan te sturen om de inslagen van meteoroïden te bekijken.

15 oktober 2020

Een energiemix gecombineerd met een nieuw motorconcept kan de luchtvaart veel duurzamer maken

Onderzoekers van de TU Delft gaan - samen met partners SAFRAN Group, Airbus en Rotterdam The Hague Innovation Airport (RHIA) - werken aan een geavanceerde ‘Advanced Propulsion and Power Unit’ (APPU) voor vliegtuigen van het kaliber Airbus A320.

15 oktober 2020

IAWA-beurs 2020 voor Giulia Gatti

LR Masterstudent Giulia Gatti ontvangt deze week de IAWA-studiebeurs 2020 voor TU-studenten. Deze beurs wordt jaarlijks toegekend door de International Aviation Womens Association (IAWA) ter ondersteuning van vrouwen die een studie volgen in de Luchtvaart- of Ruimtevaartsector.

12 oktober 2020

“Supersonische vliegtuigen gaan ons niet redden”

Naar aanleiding van de berichten over een nieuw supersonisch vliegtuig, schreef decaan Henri Werij een ingezonden brief aan de Volkskrant. Vandaag, 12 oktober 2020, te lezen als Brief van de Dag.

09 oktober 2020

13 jaar aan kennis over vliegende windturbines afkomstig van Makani beschikbaar als open source

Het Google ‘moonshot’-project Makani, leider binnen de industrie op het gebied van vliegende windturbines, is dit voorjaar helaas beëindigd na dertien jaar in ontwikkeling te zijn geweest. Google heeft nu in het kader van open access al het materiaal beschikbaar gesteld, zodat iedereen toegang heeft tot een schat aan kennis en expertise over vliegende windturbines. Lees een langer artikel over Makani en de connectie tussen de faculteit en Makani, uiteraard met links naar alle documentatie.

06 oktober 2020

Flexibele vleugel vliegt met gevoel

Een vliegtuigvleugel die windvlagen kan opvangen. Een schaalmodel daarvan leverde L&R-promovendi deze zomer een prijs op.

24 september 2020

Vier NWO-GO-onderzoeksbeurzen toegekend aan de TU Delft

De TU Delft heeft vier onderzoeksbeurzen ontvangen in het NWO-GO-programma ("GebruikersOndersteuning"). Eén van deze subsidies gaat naar onderzoek naar de aardbeving van Palu , Indonesië, in 2018, en de daarop volgende tsunami.

15 september 2020

Mirjam Snellen benoemd tot hoogleraar ‘Acoustic data analysis and imaging for aviation noise’

De faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek is verheugd te kunnen melden dat Mirjam Snellen is benoemd tot hoogleraar binnen de sectie ANCE.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.