rss
22 mei 2018

Aerospace Women’s Day

Op 29 mei wordt de Aerospace Woman’s Day voor de vijfde keer op rij gehouden en brengt studenten en jonge professionals samen om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

14 mei 2018

Sizzling Summer of Space - Zuid-Holland trakteert publiek op zinderende zomer vol ruimtevaart

Deze zomer strijkt de 31ste editie van het ISU (International Space University) Space Studies Program – voor het eerst - neer in Nederland.

26 april 2018

Delfi-C3: eerste satelliet TU Delft tien jaar in de ruimte

On April 28, 2018 nanosatellite Delfi-C3 will celebrate its ten anniversary in orbit.

10 april 2018

Nauwkeurigere dieptemetingen

Dr. Mirjam Snellen ontwierp een algoritme om het geluidssnelheidsprofiel te bepalen uit de reeds gemeten echo-data.

10 april 2018

IAWA scholarship for female students

The IAWA is again inviting you to apply for a scholarship opportunity for female BSc and MSc students from Aerospace Engineering.

06 april 2018

Synergy Certificate voor de slimme productie van composieten

Op vrijdag 6 april ontvangt het project CADC (Composite Automation development Centre) van de TU Delft een zogenaamde ‘Synergy Certificate’ van de Clean Sky 2 Joint Undertaking . Hiermee wordt invulling gegeven aan het MOU dat in 2016 is getekend tussen de provincie Zuid-Holland en Clean Sky 2 Joint Undertaking.

05 april 2018

Eerste BVLOS vlucht in Nederland

29 maart 2018

TU Delft staat hoog aangeschreven in nieuwe MIT-beoordeling

De faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek werd er in de case study specifiek uitgelicht met een zeer gedetailleerde beschrijving van zowel de bachelor- als de masteropleiding.

20 maart 2018

OPZuid financiering voor het DCMD Fieldlab

Het Development Center for Maintenance of Composites (DCMC) gaat een nieuwe fase in met de goedkeuring van de OPZuid financiering voor de oprichting van een Fieldlab in Woensdrecht, Nederland.

13 maart 2018

Nigel Drenthe eerste winnaar van de Heinz Stoewer Space award

Afgelopen dinsdag 6 maart 2018 werd bekend dat alumnus Nigel Drenthe de eerste winnaar is van de Heinz Stoewer Space Award voor zijn afstudeerwerk getiteld “SOLSTICE, Small Orbital Launch Vehicles, a Tentative Initial Cost Estimate”.