24 september 2018

Delftse drone test nieuwe sense & avoid technologie in Australische outback

Onderzoekers van de TU Delft testen nieuwe sense & avoid technologie in autonome dronevlucht tijdens de internationale UAV Medical Express Challenge in Australië.

18 september 2018

Let’s talk diversity!

Diversity Talks is een reeks gratis evenementen die een platform bieden om diversiteit en inclusie te bespreken en beter te begrijpen.

16 september 2018

Studenten winnen wereldkampioenschap met hightech ligfiets

Wielrenster Lieke de Cock heeft afgelopen zondag het wereldkampioenschap snelfietsen gewonnen door eerder in de week met 120 km/u door de Nevadawoestijn in Amerika te fietsen. Dit deed ze in de VeloX 8 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam.

13 september 2018

Nieuwe vliegende robot imiteert insectenvlucht

Onderzoekers van het Micro Air Vehicle Laboratory (MAVLab) van de TU Delft hebben een vliegende robot ontwikkeld die is geïnspireerd op insecten. De robot werd voor het eerst gepresenteerd in Science (14 september 2018).

11 september 2018

Intreerede Damiano Casalino

Op vrijdag 14 september zal Damiano Casalino, hoogleraar en leerstoelhouder Aeroakoestiek aan de faculteit, zijn intreerede geven.

10 september 2018

Nieuwe academisch jaar cijfers

Het nieuwe academisch jaar is weer begonnen.

21 augustus 2018

Success for AerGo

In het weekend heeft het AerGo-team met succes hun eenpersoonsvliegtuig getest.

06 augustus 2018

Studenten uit Delft en Amsterdam testen hightech ligfiets op F-16 landingsbaan

Het Human Power Team, een studentenproject van de TU Delft en Vrije Universiteit Amsterdam, heeft op zondag 5 augustus hun nieuwe aerodynamische ligfiets getest: de VeloX 8.

27 juli 2018

Zeven ERC Starting Grants voor onderzoekers TU Delft

Zeven onderzoekers van de TU Delft krijgen van de Europese Onderzoeksraad een ERC Starting Grant. Deze beurzen (1,5 miljoen euro voor een programma van vijf jaar) zijn bedoeld om wetenschappers te ondersteunen die nog aan het begin van hun carrière staan maar onder begeleiding al uitstekend werk hebben geleverd.

26 juli 2018

Lancering studenten Raket TU Delft mislukt

Op donderdag 26 juli om 03:30 uur hebben studenten van de TU Delft met een zelfgebouwde raket (Stratos III) een poging gedaan om het Europese studenten hoogterecord te verbreken en de grens van de ruimte te bereiken. Na 20 seconden kwam er echter een abrupt einde aan de vlucht toen de raket in meerdere delen brak.