rss

15 oktober 2020

IAWA-beurs 2020 voor Giulia Gatti

LR Masterstudent Giulia Gatti ontvangt deze week de IAWA-studiebeurs 2020 voor TU-studenten. Deze beurs wordt jaarlijks toegekend door de International Aviation Womens Association (IAWA) ter ondersteuning van vrouwen die een studie volgen in de Luchtvaart- of Ruimtevaartsector.

12 oktober 2020

“Supersonische vliegtuigen gaan ons niet redden”

Naar aanleiding van de berichten over een nieuw supersonisch vliegtuig, schreef decaan Henri Werij een ingezonden brief aan de Volkskrant. Vandaag, 12 oktober 2020, te lezen als Brief van de Dag.

09 oktober 2020

13 jaar aan kennis over vliegende windturbines afkomstig van Makani beschikbaar als open source

Het Google ‘moonshot’-project Makani, leider binnen de industrie op het gebied van vliegende windturbines, is dit voorjaar helaas beëindigd na dertien jaar in ontwikkeling te zijn geweest. Google heeft nu in het kader van open access al het materiaal beschikbaar gesteld, zodat iedereen toegang heeft tot een schat aan kennis en expertise over vliegende windturbines. Lees een langer artikel over Makani en de connectie tussen de faculteit en Makani, uiteraard met links naar alle documentatie.

06 oktober 2020

Flexibele vleugel vliegt met gevoel

Een vliegtuigvleugel die windvlagen kan opvangen. Een schaalmodel daarvan leverde L&R-promovendi deze zomer een prijs op.

24 september 2020

Vier NWO-GO-onderzoeksbeurzen toegekend aan de TU Delft

De TU Delft heeft vier onderzoeksbeurzen ontvangen in het NWO-GO-programma ("GebruikersOndersteuning"). Eén van deze subsidies gaat naar onderzoek naar de aardbeving van Palu , Indonesië, in 2018, en de daarop volgende tsunami.

15 september 2020

Mirjam Snellen benoemd tot hoogleraar ‘Acoustic data analysis and imaging for aviation noise’

De faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek is verheugd te kunnen melden dat Mirjam Snellen is benoemd tot hoogleraar binnen de sectie ANCE.

01 september 2020

Succesvolle eerste vlucht voor de TU Delft Flying-V

De eerste testvlucht van het schaalmodel van de Flying-V was succesvol.

31 juli 2020

TU Delft onderzoekspartner in innovatief windmolenpark Hollandse Kust Noord

De TU Delft speelt als onderzoekspartner bij het zogeheten Hollandse Kust Noord (HKN)-project een belangrijke rol. Met de komst van het windmolenpark testen onderzoekers, onder leiding van hoogleraar Jan-Willem van Wingerden, hun bevindingen op het gebied van windenergie in de praktijk en kan de energieopbrengst van het windpark worden gemaximaliseerd.

02 juni 2020

AI*MAN Lab: de mens en AI als teamleden

Anahita Jamshidnejad van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek zal het onderzoek gaan leiden naar het samenwerken van mensen en kunstmatige intellentie (AI).

01 juni 2020

Bianca Giovanardi en Wei Yu aangenomen als ‘DTF tenure trackers’

Bij Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek zijn twee nieuwe ‘tenure trackers’ aangenomen.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.