21 december 2017

Bart Root Innovative Teaching Talent 2017

Op de Education Day 2017 is Bart Root uitgeroepen tot Innovative Teaching Talent 2017. Bart geeft het vak Satellite Tracking and Communications bij de faculteit Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek. Daarnaast begeleidt hij verschillende MSc studenten bij hun afstuderen en geeft hij les in het online vak Satellite Orbit Determination.

14 december 2017

Ruimteonderzoeksinstituut SRON naar Leiden en Delft

Ruimteonderzoeksinstituut SRON dat nu in Utrecht is gevestigd, komt naar Zuid-Holland.

13 december 2017

TU Delft builds smart manufacturing initiative with the composites industry

13 december 2017

Waarom is de aarde niet zo bijzonder?

11 december 2017

Emeritus prof Heinz Stoewer ontvangt IEEE Simon Ramo Medal 2018

De IEEE heeft onlangs bekend gemaakt dat Heinz Stoewer, emeritus hoogleraar Space Systems Engineering aan de TU Delft, de IEEE Simon Ramo Medal 2018 zal ontvangen. Deze prijs, zeer prestigieus in de wereld van high-tech engineering, wordt toegekend voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van systems engineering en systems science.

06 december 2017

Luchtmacht gaat – met hulp van de TU Delft - de ruimte in

Op donderdag 30 november 2017 ondertekende Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Dennis Luyt een contract met het bedrijf ISIS, het NLR en met de afdeling Space Engineering van de TU Delft.

Aerodynamica-onderzoekers ontvangen ‘best paper award’ AIAA

Aerodynamica-onderzoekers Koen Groot, Jacopo Serpieri en Marios Kotsonis hebben samen met co-auteur Fabio Pinna van het von Kármán Institute for Fluid Dynamics de AIAA Fluid Dynamics Best Paper Award toegekend gekregen van de 2016 AIAA Aviation and 2017 AIAA SciTech Forums and Expositions voor hun paper “Secondary Stability Analysis of Crossflow Vortices using BiGlobal Theory on PIV Base Flows.”

2018 TMS-AIME Mathewson Award voor Sybrand van der Zwaag

De Minerals, Metals & Materials Society (TMS) heeft hoogleraar Novel Aerospace Materials Sybrand van der Zwaag, zijn collega bij de faculteit Technische Natuurwetenschappen, Niels van Dijk en hun co-auteurs de AIME Champion H. Mathewson Award 2018 toegekend voor hun publicatie “Autonomous Filling of Grain-Boundary Cavities during Creep Loading in Fe-Mo Alloys” in Metallurgical and Materials Transactions A (oktober 2016).

Gillian Saunders: nieuw bestuurslid SEFI

Dr.ir. Gillian Saunders is onlangs aangesteld als bestuurslid in de ‘steering committee’ van Société Européenne pour la Formation des Ingénieurs (SEFI). Gillian is al langere tijd actief in dit grootste netwerk van instellingen en docenten van ingenieursopleidingen in Europa. SEFI focust vooral op het verbeteren van ingenieursonderwijs in Europa. De vereniging doet dat door conferenties en workshops te organiseren en de leden – onder meer academische stafleden, docenten, studenten en bedrijfsleven - samen te brengen.

Paul Denissen wint beurs Nederlandse verfindustrie

Het bestuur van de NVVT (de Nederlandse Vereniging van Verftechnici), heeft een beurs toegekend aan promovendus Novel Aerospace Materials Paul Denissen. De beurs geeft Denissen gelegenheid zijn onderzoek te presenteren op het European Technical Coatings congres dat in juni 2018 zal plaatsvinden in Amsterdam.