01 november 2017

Successful summer for MAV-lab in drone competition

The IMAV is the premier conference for researchers and industry to meet and present work on micro sized unmanned flying vehicles. This year the MAVLab presented a total of four papers in the areas of MAV design, control and vision-based navigation. Most notably, the work of Christophe De Wagter, Matej Karásek and Guido de Croon entitled Quad-thopter: tailless flapping wing robot with 4 pairs of wings received the best paper award.

27 oktober 2017

Save the date: lancering Delft Bioengineering Institute

Van plug and play enzymen tot biobeton en van DNA-sequencing tot biosensoren: bioengineering is een van de snelst groeiende onderzoeksvelden aan de TU Delft. Dat laat Delft Bioengineering Institute zien als het op dinsdag 27 maart 2018 officieel van start gaat.

17 oktober 2017

TU Delft & CTC Stade (Airbus) sign contract for two PhDs

New AE Alumni Ambassadors

Grant for AE Professor Colonna and Dr. Lettieri

7th Swarm Data Quality Workshop

09 oktober 2017

AWEC conferentie: het gaat Airborne Wind Energy voor de wind

Van 4 tot en met 6 oktober j.l. organiseerden de Windenergiegroep bij Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, TU Delft, en de Albert-Ludwigs-Universität Freiburg de Airborne Wind Energy Conference 2017 in Freiburg, Duitsland. Interesse in de nieuwste technologie voor kite power en in het inpassen van kite power in de duurzame energiemix?

09 oktober 2017

Dwarslaesiepatiënt loopt nu ook trap op met exoskelet van studenten TU Delft

Traplopen, opstaan uit een diepe sofa, een helling op en over ruw terrein lopen, het lukte dwarslaesiepatiënt Ruben de Sain állemaal met het door Delftse studenten gebouwde exoskelet, een ondersteunend robotisch pak, tijdens de Cybathlon Experience op 7 oktober. Tijdens deze wedstrijd voor bionische para-atleten in Duitsland tonen de studenten de potentie van een exoskelet als hulpmiddel in het dagelijks leven van mensen met verlamde benen.

27 september 2017

Beste afstudeerder LR 2016-2017: Tim van Leeuwen