23 september 2021

National Geographic Magazine: ‘How Green, How Soon’

De cover story van National Geographic Magazine in oktober ‘How green, how soon?’ gaat over duurzame luchtvaart. In het voorjaar bezocht de topfotograaf Davide Monteleone de faculteit om spectaculaire foto’s te maken van de Flying-V en de SmartX-alpha flexibele vliegtuigvleugel voor het magazine.

07 september 2021

Studie van scenario's: luchtvaart draagt - op dit moment - waarschijnlijk niet bij aan de doelstellingen van Parijs

We weten allemaal dat de emissies van de luchtvaart toenemen. Het klimaatakkoord van Parijs kent geen klimaatdoelstellingen specifiek voor de luchtvaart, maar targets voor het verminderen van de klimaatimpact van de luchtvaart bestaan wel degelijk in ander beleid, regelgeving en onderzoek.

06 september 2021

Max Mulder ontvangt Leermeesterprijs 2021

Op maandag 6 september is de Leermeesterprijs 2021 uitgereikt aan prof.dr.ir. Max Mulder, hoogleraar Control & Simulation van de afdeling Control & Operations bij de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (LR).

02 september 2021

Investeer in synthetische kerosine

Op batterijen kun je niet meer dan een paar honderd kilometer vliegen. De overheid moet daarom investeren in synthetische kerosine, betogen Paulien Herder, Joris Melkert en Henri Werij van de TU Delft.

16 augustus 2021

PostNL en TU Delft lanceren Innovatiepostzegels

De 10 postzegels laten op kunstige wijze zien dat Delftse innovaties op allerlei gebieden worden toegepast.

Ontdek het nieuwe 'Delft Meteorieten Lab'

Sebastiaan de Vet en Stephanie Cazaux hebben een nieuwe, virtuele lescollectie opgezet met 3D modellen van meteorieten en inslaggesteenten: het 'Delft Meteorieten Lab.'

IAWA-beurs 2021 voor Leanne van Dam

De International Aviation Women’s Association (IAWA) reikt ieder jaar een beurs uit aan een vrouwelijke student aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Dit jaar gaat de beurs van 5.000 USD naar masterstudent en oud-VSV voorzitter Leanne van Dam.

20 juli 2021

AeroDelft terug op de faculteit LR

Deze zomer verplaatst AeroDelft hun prototype van de Phoenix naar de vliegtuighal van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, om daar verder te werken aan hun missie: bewijzen dat emissievrije luchtvaart mogelijk is door ’s werelds eerste bemande vliegtuig op vloeibare waterstof te ontwikkelen.

15 juli 2021

Nr. 1 in Europa: TU Delft LR op plek 8 in Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021

Onlangs is de Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects 2021 gepubliceerd.

14 juli 2021

Zwerm autonome kleine drones kan gaslekken lokaliseren

Onderzoekers van de TU Delft, de Universiteit van Barcelona en Harvard University hebben nu voor het eerst een zwerm kleine drones ontwikkeld die autonoom gasbronnen kunnen detecteren.