09 oktober 2017

Dwarslaesiepatiënt loopt nu ook trap op met exoskelet van studenten TU Delft

Traplopen, opstaan uit een diepe sofa, een helling op en over ruw terrein lopen, het lukte dwarslaesiepatiënt Ruben de Sain állemaal met het door Delftse studenten gebouwde exoskelet, een ondersteunend robotisch pak, tijdens de Cybathlon Experience op 7 oktober. Tijdens deze wedstrijd voor bionische para-atleten in Duitsland tonen de studenten de potentie van een exoskelet als hulpmiddel in het dagelijks leven van mensen met verlamde benen.

27 september 2017

Beste afstudeerder LR 2016-2017: Tim van Leeuwen

26 september 2017

Career Weeks bij de faculteit L&R

19 september 2017

Beweeglijk als de vleugel van een vogel

Nieuwe vliegtuigmaterialen en -structuren kunnen brandstof en gewicht besparen. Bij de sectie Aerospace Structures and Computational Mechanics ontwikkelen Dr. Roeland De Breuker en zijn collega’s de technologieën, zorgen dat die kunnen worden opgenomen in het ontwerp en testen ze in het lab en in volle vlucht. “Je moet op een dusdanig geloofwaardige manier zoveel besparing kunnen aantonen dat een vliegtuigbouwer ermee verder wil,” aldus De Breuker.

17 september 2017

Studenten uit Delft en Amsterdam winnen fietswedstrijd in Amerika met nieuw Nederlands snelheidsrecord

Wielrenster Aniek Rooderkerken heeft zaterdag in de Nevadawoestijn met 121,5 km/u het Nederlands snelheidsrecord fietsen voor vrouwen verbroken en wint hiermee de World Human Powered Speed Challenge, een competitie met innovatieve fietsen en topsporters uit de hele wereld. Dit deed ze in de VeloX 7 van het Human Power Team, een aerodynamische hightech ligfiets ontworpen en gebouwd door studenten van de TU Delft en VU Amsterdam.

14 september 2017

Twee Aerospace alumni in top dertien ingenieurstalenten De Ingenieur

De Ingenieur komt in het septembernummer met ‘de ingenieurstalenten van Nederland’ van 2017: ‘Dertien toptalenten uit de techniekwereld, die allemaal bijzondere dingen doen om de wereld nog een beetje beter te maken.’ Twee van de dertien zijn alumni Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

08 september 2017

IAWA beurs uitgereikt aan Space Flight studente Sumana Mukherjee

Op 7 september heeft Lisa Piccione, de president van de International Aviation Women’s Association, een scholarship uitgereikt aan masterstudente Space Flight Sumana Mukherjee.

05 september 2017

Kevin Cowan uitgeroepen tot LR Docent van het Jaar 2017

01 september 2017

Studenten TU Delft zetten eerste stappen met nieuw exoskelet voor dwarslaesiepatiënt

Op donderdag 31 augustus heeft Project MARCH, een studententeam van de TU Delft, de eerste stappen gezet met hun nieuwe exoskelet; de MARCH II.

29 augustus 2017

Honderden TU-studenten strijken neer op Seppe (BN DeStem)