rss

11 juni 2021

EnVision wordt ESA's nieuwe missie naar Venus

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft de Venus-satelliet EnVision geselecteerd als vijfde medium-class missie binnen haar Cosmic Vision programma. Daarmee begint een nieuw tijdperk van onderzoek naar Venus—NASA kondigde vorige week al twee nieuwe missies aan naar onze zusterplaneet. SRON en TU Delft zijn onderdeel van het EnVision-consortium.

08 juni 2021

Nieuw Center of Excellence in AI for Structures

Onlangs is het Center of Excellence in Artificial Intelligence for Structures opgericht aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

03 juni 2021

Max Mulder | Leermeester 2021

Prof.dr.ir. Max Mulder, hoogleraar Control & Simulation van de afdeling Control & Operations bij de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (LR) is donderdag 3 juni door het Universiteitsfonds Delft uitgeroepen tot Leermeester 2021.

31 mei 2021

Henri Werij herbenoemd als decaan van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (LR)

Het College van Bestuur heeft Prof. dr. Henri Werij herbenoemd als decaan van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek (LR). Werij trad op 1 juni 2017 als decaan aan en begint op 1 juni a.s. aan een tweede termijn van vier jaar.

27 mei 2021

Nieuwe online cursus: Duurzame luchtvaart

De experts van de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft hebben deze nieuwe online cursus gemaakt over de huidige en toekomstige ontwikkelingen en strategieën om te komen tot een klimaatneutrale luchtvaart.

06 april 2021

Duurzame alternatieven voor kerosine: de feiten

Waarom stijgt de CO2-uitstoot van vliegen terwijl vliegtuigen steeds zuiniger worden? Wat zou een logische afstand zijn om te vliegen met een elektrisch vliegtuig op batterijen? Op welke manieren kun je op waterstof vliegen? Koninklijke NLR en TU Delft beantwoorden deze en andere prangende vragen over duurzame luchtvaart door de feiten op een rij te zetten in de factsheet ‘Duurzame Alternatieven voor Kerosine’.

31 maart 2021

SUSTAINair zet in op circulaire luchtvaart voor groene transitie

Binnen het project SUSTAINair worden oplossingen onderzocht en ontwikkeld om duurzaam gebruik van grondstoffen en prestaties van vliegtuigen te verbeteren. Dit recent gestarte Horizon 2020-project streeft tegelijkertijd naar een circulaire luchtvaart door de hoeveelheid afval en materiaalkosten gedurende de levenscyclus van het vliegtuig drastisch te verminderen.

12 maart 2021

Marie Fayolle wint Heinz Stoewer Space Award 2021

Op dinsdag 2 maart heeft Marie Fayolle de vierde Heinz Stoewer Space Award gewonnen voor haar MSc thesis getiteld “Geodetic parameter estimation for small-satellite small-body mission”. Dit jaar was Prof. Heinz Stoewer zelf aanwezig om Marie Fayolle de prijs te overhandigen tijdens het VSV Symposium 2021.

10 maart 2021

TU Delft en partners maken supersnelweg voor digitale data

Onderzoekers van de TU Delft gaan met 20 samenwerkingspartners betrouwbare en veilige draadloze breedbandverbindingen maken met licht in plaats van radiogolven. Zij verwachten dat je op die manier digitale data met hoge snelheden kunt versturen en verwerken, met weinig vertragingen en op een veilige manier. Voor dit onderzoek ontvangen zij 4,1 miljoen euro vanuit het NWO Perspectief-programma. De TU Delft neemt tevens deel aan de overige vijf gehonoreerde Perspectief-consortia.

09 maart 2021

Ambulance vast in het verkeer? Niet als het een ‘Urban Air Vehicle’ is

Komt de ambulance of taxi in de toekomst door de lucht? Als je in een sterk verstedelijkt gebied woont, zou dat heel goed kunnen. ‘Urban Air Mobility’ kan een aantrekkelijke optie zijn voor betrouwbaar vervoer in dichtbevolkte gebieden. Van 15 tot 17 maart 2021 organiseert de TU Delft de eerste (online) Delft International Conference on Urban Air Mobility.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.