19 juni 2018

LR Studenten GoFly winnaars

Een team van Delftse studenten is één van de tien winnaars in de eerste ronde van de GoFly competitie van Boeing.

14 juni 2018

IJs op Antarctica verdwijnt steeds sneller

Door het verdwijnen van landijs op Antarctica is de zeespiegel sinds 1992 met 7,6 mm gestegen. Veertig procent van die stijging (3,0 mm) gebeurde in de laatste vijf jaar. Deze conclusies komen uit een omvangrijke wetenschappelijke studie, met deelname van de TU Delft, die op donderdag 14 juni is gepubliceerd in Nature.

22 mei 2018

Aerospace Women’s Day

Op 29 mei wordt de Aerospace Woman’s Day voor de vijfde keer op rij gehouden en brengt studenten en jonge professionals samen om te netwerken en ervaringen uit te wisselen.

26 april 2018

Delfi-C3: eerste satelliet TU Delft tien jaar in de ruimte

On April 28, 2018 nanosatellite Delfi-C3 will celebrate its ten anniversary in orbit.

25 april 2018

Sizzling Summer of Space - Zuid-Holland trakteert publiek op zinderende zomer vol ruimtevaart

Deze zomer strijkt de 31ste editie van het ISU (International Space University) Space Studies Program – voor het eerst - neer in Nederland.

10 april 2018

Nauwkeurigere dieptemetingen

Dr. Mirjam Snellen ontwierp een algoritme om het geluidssnelheidsprofiel te bepalen uit de reeds gemeten echo-data.

10 april 2018

IAWA scholarship for female students

The IAWA is again inviting you to apply for a scholarship opportunity for female BSc and MSc students from Aerospace Engineering.

06 april 2018

Synergy Certificate voor de slimme productie van composieten

Op vrijdag 6 april ontvangt het project CADC (Composite Automation development Centre) van de TU Delft een zogenaamde ‘Synergy Certificate’ van de Clean Sky 2 Joint Undertaking . Hiermee wordt invulling gegeven aan het MOU dat in 2016 is getekend tussen de provincie Zuid-Holland en Clean Sky 2 Joint Undertaking.

05 april 2018

Eerste BVLOS vlucht in Nederland

29 maart 2018

TU Delft staat hoog aangeschreven in nieuwe MIT-beoordeling

De faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek werd er in de case study specifiek uitgelicht met een zeer gedetailleerde beschrijving van zowel de bachelor- als de masteropleiding.