30 januari 2018

DSE winnaars ontwerpen systeem voor Ariane 6

De DSE groep van Marc Naeije bij Astrodynamics and Space Missions is winnaar geworden van de Design Synthesis Exercise op 1 februari.

30 januari 2018

Brandend verlangen: risicomodel voor wensballonnen

Deze week is het Valentijnsdag én Chinees Nieuwjaar. Grote kans dat mensen wensballonnen oplaten. Hoe veilig zijn ze en hoe modelleer je dat? Michiel Schuurman en Derek Gransden deden onderzoek.

16 januari 2018

LUMIO: de CubeSat die gaat kijken hoe meteorieten inslaan op de achterkant van de maan

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft het voorstel van het LUMIO-team uitgeroepen tot een van de twee winnaars van de SysNova-wedstrijd voor de Lunar Cubesats for Exploration (LUCE).

22 december 2017

Kevin Cowan benoemd tot TU Delft Education Fellow

Kevin Cowan van de SSE afdeling is benoemd tot TU Delft Education Fellow, vanwege zijn actieve rol in online educatie.

21 december 2017

Neem – volledig gesponsord - deel aan het prestigieuze Space Studies Program van de International Space University

De faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek biedt een volledig gesponsorde plaats als deelnemer aan in het prestigieuze Space Studies Program van de International Space University.

21 december 2017

Bart Root Innovative Teaching Talent 2017

Op de Education Day 2017 is Bart Root uitgeroepen tot Innovative Teaching Talent 2017. Bart geeft het vak Satellite Tracking and Communications bij de faculteit Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek. Daarnaast begeleidt hij verschillende MSc studenten bij hun afstuderen en geeft hij les in het online vak Satellite Orbit Determination.

14 december 2017

Ruimteonderzoeksinstituut SRON naar Leiden en Delft

Ruimteonderzoeksinstituut SRON dat nu in Utrecht is gevestigd, komt naar Zuid-Holland.

13 december 2017

TU Delft builds smart manufacturing initiative with the composites industry

13 december 2017

Waarom is de aarde niet zo bijzonder?

11 december 2017

Emeritus prof Heinz Stoewer ontvangt IEEE Simon Ramo Medal 2018

De IEEE heeft onlangs bekend gemaakt dat Heinz Stoewer, emeritus hoogleraar Space Systems Engineering aan de TU Delft, de IEEE Simon Ramo Medal 2018 zal ontvangen. Deze prijs, zeer prestigieus in de wereld van high-tech engineering, wordt toegekend voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van systems engineering en systems science.