rss

26 februari 2019

Team TU Delft in voorronde prestigieuze Airbus-competitie

Uit maar liefst 270 verschillende teams van over de hele wereld, is een team van de TU Delft gekozen voor de pre-final round van de Airbus Fly Your Ideas (FYI) competitie: een wedstrijd waarin studenten worden uitgedaagd om te innoveren op het gebied van lucht- en ruimtevaart.

26 februari 2019

Vier vakgebieden TU Delft in wereldwijde top 10 QS Subject ranking

In de World University Rankings by Subjects 2019, die vandaag is verschenen, staat de TU Delft in vier vakgebieden Delft in de wereldwijde top 10, namelijk Architecture / Built Environment (3), Civil (4), Mechanical (4) en Chemical Engineering (10). Vorig jaar was dat in twee vakgebieden het geval. In het voor Delft belangrijke Engineering & Technology stijgt de universiteit van 22 naar 17. Daarnaast is de TU Delft in twaalf vakgebieden de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit.

21 februari 2019

De nasleep van een heftige botsing van twee neutronensterren

Astronomen hebben met een wereldwijd netwerk van radiotelescopen bekeken wat er gebeurde toen twee neutronensterren in 2017 op elkaar botsten: er kwam een compacte straal materie vrij. Het was bovendien de eerste keer dat er een zwaartekrachtgolf werd waargenomen bij het samensmelten van twee neutronensterren; de vier keer eerder dat dit sinds 2015 gebeurde, was namelijk steeds bij een botsing van zwarte gaten.

19 februari 2019

VSV Symposium ‘Evolution of Aviation’

Het doel is om het publiek open te stellen voor alle disruptieve technieken die aan de vooravond van implementatie zijn.

25 januari 2019

SAM|XL: nieuw robotica-fieldlab voor productie grote lichtgewicht constructies

10 januari 2019

Gezien in DWDD University: zelfhelend kunststof

In het college op 9 januari demonstreerde Dijkgraaf een stuk zelfhelend materiaal van de afdeling Novel Aerospace Materials.

08 januari 2019

Kunnen oeroude algen helpen chroom-6 te vervangen?

Over een paar jaar kan de inzet van skeletten van algen een veilige en milieuvriendelijke vervanger van chroom-6 opleveren.

08 januari 2019

Research-Drone Operations Certificate voor MAVLab

Het MAVLab is in het bezit was van een spiksplinternieuw volledig Research-Drone Operations Certificate.

21 december 2018

NWO TTW financiering voor reductie energieverbruik in vliegtuigen

De Propulsion and Power-groep van de TU Delft gaat samenwerken met Aeronamic.

17 december 2018

Testen van vliegtuigbanden met Airbus

Onderzoekers en studenten werkten samen met Airbus om hun academische vaardigheden te testen in de "echte wereld".

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.