06 december 2017

Luchtmacht gaat – met hulp van de TU Delft - de ruimte in

Op donderdag 30 november 2017 ondertekende Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Dennis Luyt een contract met het bedrijf ISIS, het NLR en met de afdeling Space Engineering van de TU Delft.

Aerodynamica-onderzoekers ontvangen ‘best paper award’ AIAA

Aerodynamica-onderzoekers Koen Groot, Jacopo Serpieri en Marios Kotsonis hebben samen met co-auteur Fabio Pinna van het von Kármán Institute for Fluid Dynamics de AIAA Fluid Dynamics Best Paper Award toegekend gekregen van de 2016 AIAA Aviation and 2017 AIAA SciTech Forums and Expositions voor hun paper “Secondary Stability Analysis of Crossflow Vortices using BiGlobal Theory on PIV Base Flows.”

2018 TMS-AIME Mathewson Award voor Sybrand van der Zwaag

De Minerals, Metals & Materials Society (TMS) heeft hoogleraar Novel Aerospace Materials Sybrand van der Zwaag, zijn collega bij de faculteit Technische Natuurwetenschappen, Niels van Dijk en hun co-auteurs de AIME Champion H. Mathewson Award 2018 toegekend voor hun publicatie “Autonomous Filling of Grain-Boundary Cavities during Creep Loading in Fe-Mo Alloys” in Metallurgical and Materials Transactions A (oktober 2016).

Gillian Saunders: nieuw bestuurslid SEFI

Dr.ir. Gillian Saunders is onlangs aangesteld als bestuurslid in de ‘steering committee’ van Société Européenne pour la Formation des Ingénieurs (SEFI). Gillian is al langere tijd actief in dit grootste netwerk van instellingen en docenten van ingenieursopleidingen in Europa. SEFI focust vooral op het verbeteren van ingenieursonderwijs in Europa. De vereniging doet dat door conferenties en workshops te organiseren en de leden – onder meer academische stafleden, docenten, studenten en bedrijfsleven - samen te brengen.

Paul Denissen wint beurs Nederlandse verfindustrie

Het bestuur van de NVVT (de Nederlandse Vereniging van Verftechnici), heeft een beurs toegekend aan promovendus Novel Aerospace Materials Paul Denissen. De beurs geeft Denissen gelegenheid zijn onderzoek te presenteren op het European Technical Coatings congres dat in juni 2018 zal plaatsvinden in Amsterdam.

20 november 2017

Zes miljoen voor onderzoek om sportblessures te voorkomen met behulp van technologie

In 2016 meldden 121.000 mensen zich in Nederland met een sportblessure bij de spoedeisende hulp. Jaarlijks zijn er in Nederland 4,5 miljoen blessures die zorgen voor 5 miljard euro aan directe medische kosten.

13 november 2017

Toerisme en luchtvaart maken Parijse doelen onhaalbaar

In het jaar 2100 vliegt de wereldbevolking negen keer zo veel kilometers als in 2015, en over dezelfde periode verdubbelt de gemiddelde reisafstand van alle toeristische reizen. De luchtvaart, voor 90% toerisme, ontkomt niet aan een sterke afname van de groei of zelfs geen groei, als we de klimaatdoelen willen halen. Dat zegt Paul Peeters, die op woensdag 15 november op dit onderwerp promoveert aan de TU Delft.

09 november 2017

Universiteitsfonds Delft presenteert de acht beste afstudeerders TU Delft 2017

Vandaag maakt het Universiteitsfonds Delft de acht beste afstudeerders 2017 van de TU Delft bekend. Elk jaar nomineren de faculteiten hun Beste Afstudeerder. Op 22 november strijden de acht recent cum laude afgestudeerde studenten tijdens de Best of TU Delft Award Ceremony voor de titel Best Graduate 2017.

07 november 2017

Twee DSE teams van LR vallen in de prijzen bij jaarlijkse uitreiking NLF

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Nederlandse Lucht- en Ruimtevaartprijzen op 27 oktober 2017 zijn twee DSE (bachelor eindproject) teams van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek in de prijzen gevallen: LUMID won de André Kuipers Ruimtevaart Prijs 2017 en Team Sauron won de Anthony Fokker Prijs 2017.

01 november 2017

Successful summer for MAV-lab in drone competition

The IMAV is the premier conference for researchers and industry to meet and present work on micro sized unmanned flying vehicles. This year the MAVLab presented a total of four papers in the areas of MAV design, control and vision-based navigation. Most notably, the work of Christophe De Wagter, Matej Karásek and Guido de Croon entitled Quad-thopter: tailless flapping wing robot with 4 pairs of wings received the best paper award.