31 januari 2018

Start-up ATMOS UAV brengt als eerste in 50 jaar ongerept eiland in kaart

ATMOS UAV, een start-upbedrijf van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek maakt op 31 januari bekend dat hun Marlyn drone is ingezet om het tropische eiland Silhouette in de Seychellen in de Indische Oceaan in kaart te brengen.

30 januari 2018

Eelco Doornbos talks about the failed Ariane launch (TU Delta)

A rare mishap took place during the launch of an Ariane 5 rocket from French Guyana last Thursday.

30 januari 2018

Inspectie van de Cessna Citation (PH-LAB)

Een keer in de 5 jaar moeten de motoren van de citation worden geïnspecteerd

DSE winnaars ontwerpen systeem voor Ariane 6

De DSE groep van Marc Naeije bij Astrodynamics and Space Missions is winnaar geworden van de Design Synthesis Exercise op 1 februari.

30 januari 2018

Brandend verlangen: risicomodel voor wensballonnen

Deze week is het Valentijnsdag én Chinees Nieuwjaar. Grote kans dat mensen wensballonnen oplaten. Hoe veilig zijn ze en hoe modelleer je dat? Michiel Schuurman en Derek Gransden deden onderzoek.

16 januari 2018

LUMIO: de CubeSat die gaat kijken hoe meteorieten inslaan op de achterkant van de maan

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft het voorstel van het LUMIO-team uitgeroepen tot een van de twee winnaars van de SysNova-wedstrijd voor de Lunar Cubesats for Exploration (LUCE).

22 december 2017

Kevin Cowan benoemd tot TU Delft Education Fellow

Kevin Cowan van de SSE afdeling is benoemd tot TU Delft Education Fellow, vanwege zijn actieve rol in online educatie.

21 december 2017

Neem – volledig gesponsord - deel aan het prestigieuze Space Studies Program van de International Space University

De faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek biedt een volledig gesponsorde plaats als deelnemer aan in het prestigieuze Space Studies Program van de International Space University.

21 december 2017

Bart Root Innovative Teaching Talent 2017

Op de Education Day 2017 is Bart Root uitgeroepen tot Innovative Teaching Talent 2017. Bart geeft het vak Satellite Tracking and Communications bij de faculteit Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek. Daarnaast begeleidt hij verschillende MSc studenten bij hun afstuderen en geeft hij les in het online vak Satellite Orbit Determination.

14 december 2017

Ruimteonderzoeksinstituut SRON naar Leiden en Delft

Ruimteonderzoeksinstituut SRON dat nu in Utrecht is gevestigd, komt naar Zuid-Holland.