25 april 2017

175 veelbelovende Delftse vindingen en onderzoeksprojecten centraal tijdens TU Delft Research Exhibition

Maar liefst 175 interactieve onderzoekspresentaties zijn te zien op 6, 7 en 8 juni op de campus...

24 april 2017

Mentor Alumni Programme (MAP) van faculteit LR in Delta

13 april 2017

Seminar on nonlineair aeroelasticity (19 April)

Professor Moti Karpel (Technion – Israel Institute of Technology) will give a seminar on nonlinear aeroelasticity on 19 April from 13:30-16:30 at the faculty of Aerospace Engineering (lecture room D). He will talk about the modelling of nonlinear aeroelastic systems including dynamic responses and flutter/limit cycle oscillations (LCO) and highlight experimental aeroelastic aspects.

kick-off TU Delft Institute for Computational Science and Engineering

Nieuwe wiskundige concepten en geavanceerde rekenmodellen als nieuwe manier om te ontdekken

Hoger en verder

12 april 2017

Sybrand van der Zwaag bij KNAW lezing 'Materialen en innovatie in kunst en wetenschap' (18 april)

12 april 2017

Seminar: "Fan and Compressor Performance Scaling with Inlet Distortions" (3 May)

03 april 2017

Sybrand van der Zwaag ontvangt eredoctoraat van Mons University

30 maart 2017

Serendipiteit in Delft Integraal

Twee mooie verhalen vanuit Luchtvaart-en Ruimtevaarttechniek staan in de nieuwe editie van Delft Integraal waarin serendipiteit het centrale thema is. Op pagina 10 vertelt hoogleraar Aerodynamics Fulvio Scarano hoe fundamentele vergelijkingen in de stromingsleer kunnen leiden tot toepassingen in de aero-akoestiek en uiteindelijk tot het verminderen van geluidsoverlast. Op pagina 13 staat het verhaal van planeetonderzoeker Daphne Stam. Samen met collega’s in Leiden en een promovendus ontdekte ze bij toeval mysterieuze trillingen boven zwavelzuurwolken op Venus. Volgens Stam een mooie puzzelstuk dat kan leiden tot een klimaatmodel voor planeten. Uiteraard zijn ook alle andere verhalen het lezen waard. Nu nog alleen in het Nederlands: https://issuu.com/tudelta/docs/di-maart2017

30 maart 2017

Column: Rinze Benedictus nodigt verf en coatingindustrie uit in ‘living labs’

“De luchtvaartsector moet sneller innoveren. Alleen dan kunnen we in de toekomst én meer vliegen én het vliegen betaalbaarder, stiller en duurzamer maken,” aldus Rinze Benedictus in een column voor Verf&Inkt Magazine, het blad van de branchevereniging voor de Nederlandse verf- en coatingindustrie. In de column nodigt Benedictus de bedrijven in deze sector uit om samen te komen werken met de faculteit in ‘living labs’. Aanleiding voor de uitnodiging een column aan te leveren, was de opening van de nieuwe materialenlabs in januari. Lees de column op pagina 41 van Verf&Inkt Magazine.