rss

21 januari 2021

1,44 miljoen subsidie voor Smart Rotors-project

Een belangrijke stap richting een duurzamere luchtvaart en pakket- en personenvervoer via drones werd gezet met de toekenning van 1,44 miljoen euro aan het Smart Rotors-project.

19 januari 2021

Drones navigeren beter als ze ook leren kijken naar textuur, kleur en vorm

Je vraagt je misschien af hoe het komt dat een bij zo perfect zijn weg kan vinden?

22 december 2020

TU Delft, Aerospace Innovation Hub@TUD en Airbus Bizlab breiden samenwerking uit

Innovatie begint met samenwerken. De TU Delft, Aerospace Innovation Hub (AIH) en Airbus Bizlab hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om de samenwerking op gebied van startups en innovatie verder uit te breiden.

02 december 2020

Software TU Delft voor het vaststellen van besmettingsrisico voor specifieke locaties

De Delftse aerodynamica-hoogleraar Fulvio Scarano ontwikkelde samen met stromingsleer-deskundige Lorenzo Botto en simulatie-expert Wouter van den Bos software om de besmettingsrisico’s met het coronavirus te berekenen voor een specifieke locatie. Het model plaatst virtueel een ziek persoon in de ruimte en simuleert hoe snel de virusdeeltjes zich verspreiden.

10 november 2020

Maritieme waterstofdrone TU Delft vliegt langer én groener

Onderzoekers van de TU Delft ontwikkelden samen met de Koninklijke Marine en de Kustwacht Nederland een waterstofdrone die verticaal kan opstijgen en landen, en urenlang horizontaal als een vliegtuig kan vliegen op waterstof.

05 november 2020

Twee NWO -Veni’s voor onderzoekers Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft deze week twee Veni-beurzen van maximaal 250.000 euro toegekend aan wetenschappers van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Hiermee kunnen zij gedurende drie jaar hun eigen onderzoeksideeën verder ontwikkelen.

05 november 2020

NWO VIDI voor onderzoek om robots bewust te maken van hun fysieke beperkingen

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft deze week een VIDI-financiering van max. 800.000 euro toegekend aan Dr. Coen de Visser van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

02 november 2020

Acht Best Graduates genomineerd voor TU Delft Best Graduate 2020

Vandaag, 3 november, maakt het Universiteitsfonds Delft de acht Best Graduates 2020 van de TU Delft bekend. Elk jaar selecteren de acht faculteiten van de TU Delft hun beste afstudeerder. Op 17 november, tijdens de online TU Delft Best Graduate Award Ceremony, zullen de ingenieurs ieder hun persoonlijke verhaal vertellen achter hun innovatief onderzoek en presenteren ze de resultaten van hun afstudeerscriptie.

29 oktober 2020

Marleen en Sjoerd studeerden af op de Flying-V: wat was hun bijdrage?

Aerospace Engineers Marleen Hillen en Sjoerd van Empelen studeerden afgelopen zomer allebei af op de Flying-V. Hun afstudeeronderzoek draagt bij aan de wetenschappelijke onderzoeksagenda Flying-V. Hoe hebben deze studenten bijgedragen?

20 oktober 2020

Luchtvaart vermindert de luchtkwaliteit. Hoeveel hangt af van waar je woont en wie je buren zijn.

De uitstoot van een vliegtuig bestaat voor het overgrote deel uit CO2. Maar het kleine aandeel in die emissies die bestaan uit verbrandingsresten, zoals NOx en fijnstofdeeltjes, kan de luchtkwaliteit sterk aantasten.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.