27 februari 2017

Profiel van een Prof: Damiano Casalino, Aeroacoustics

Hoogleraren profileren zich veelal vakinhoudelijk. Maar wat drijft hen buiten het werk? Wat zijn hun interesses, beweegredenen en persoonlijke visies? In de rubriek Profiel van een Prof maken we kennis met Damiano Casalino, hoogleraar Aeroacoustics bij de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

23 februari 2017

Airbus Global University Partner Programme 2016 Annual Report beschikbaar

Het jaarrapport 2016 van het Airbus Global University Partner Programme (AGUPP) is nu beschikbaar online. Het bevat tevens een hoofdstuk over de allereerste Airbus Airnovation Summer Academy die georganiseerd is door Airbus Group en de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft in juli 2016 (pagina 10).

16 februari 2017

Politiek wil investeren in luchtvaart- en ruimtevaart

"Er liggen grote kansen voor de Nederlandse luchtvaart- en ruimtevaart met positieve effecten voor werkgelegenheid, kennisontwikkeling en duurzaamheid als overheid en industrie meer samenwerken op het gebied van innovatie en internationale promotie." Dat is de voornaamste conclusie van het debat tussen Tweede Kamerleden en bedrijfsleven dat gisteravond plaatsvond in Den Haag. VVD, D66, Groenlinks en CDA onderstrepen kansen voor economie en milieu.

15 februari 2017

Spin-off ISISpace lanceert 101 nanosatellieten op wereldrecord-lancering vanuit India

Op 15 februari lanceerde de Indian Space Research Organisation ISRO maar liefst 104 satellieten tegelijk in de ruimte, nog nooit waren er zoveel satellieten tegelijk gelanceerd. Een wereldrecord. 101 ervan zijn afkomstig van TU Delft spin-off bedrijf ISISpace. De satellieten worden gevolgd vanuit de gezamenlijke grondstations van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica , de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek en ISISpace in Delft.

13 februari 2017

TU Delft TV: Vliegen met de Delftacopter

Bart Remes en zijn team zijn bezig met het ontwikkelen van de drones van de toekomst aan de TU Delft: behendige, snelle, efficiente en kleine drones die belangrijk werk kunnen verrichten zoals hulp bieden in noodsituaties.

08 februari 2017

Meet the Energy Leaders: Jorgen Randers from the Club of Rome

As inspiration for scientists, policy makers, entrepreneurs and students the Delft Energy Initiative organizes in the series ‘Meet the Energy Leaders’ a guest lecture by professor emeritus Jorgen Randers; Former President BI Norwegian Business School; Full member of The Club of Rome.

01 februari 2017

Symposium Design/Synthesis Exercise: 2 februari

Als formele afsluiting van de derdejaars Design/Synthesis Exercise, vindt een symposium plaats op 2 februari 2017. Tijdens het symposium zullen alle designgroepen hun resultaten presenteren. De presentaties worden beoordeeld door een jury bestaande uit experts. U bent van harte uitgenodigd.

31 januari 2017

L&R hoogleraar Gerard van Bussel in Universiteit van Nederland

Hoogleraar Windenergie Gerard van Bussel van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek staat 8 februari 2017 op het podium van de Universiteit van Nederland samen met andere wetenschappers voor een collegereeks over energie. Zijn onderwerp: 'Waarom kan Nederland niet zonder windenergie?' Wil je erbij zijn? Bestel nu kaartjes met 50% korting!

31 januari 2017

Financieel Dagblad: :"TU Delft opent vliegtuiglab voor bedrijfsleven"

Het Financieel Dagblad was aanwezig bij de opening van de nieuwe en gerenoveerde Aerospace Structures & Materials labs, en schreef er een stuk over.

17 januari 2017

Even voorstellen: onze websitetoppers

Na ruim 12 jaar neemt onze contentmanager Nel Platzek afscheid van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Julie Zonneveld gaat haar vervangen en zal worden ondersteund door Zohaib Saleem. Dit alles gebeurt in een spannende en intensieve periode waarin de website volledig wordt vernieuwd. In een gesprek met alle drie blikken we terug en vooruit.

/* */