02 september 2021

Investeer in synthetische kerosine

Op batterijen kun je niet meer dan een paar honderd kilometer vliegen. De overheid moet daarom investeren in synthetische kerosine, betogen Paulien Herder, Joris Melkert en Henri Werij van de TU Delft.

16 augustus 2021

PostNL en TU Delft lanceren Innovatiepostzegels

De 10 postzegels laten op kunstige wijze zien dat Delftse innovaties op allerlei gebieden worden toegepast.

Ontdek het nieuwe 'Delft Meteorieten Lab'

Sebastiaan de Vet en Stephanie Cazaux hebben een nieuwe, virtuele lescollectie opgezet met 3D modellen van meteorieten en inslaggesteenten: het 'Delft Meteorieten Lab.'

IAWA-beurs 2021 voor Leanne van Dam

De International Aviation Women’s Association (IAWA) reikt ieder jaar een beurs uit aan een vrouwelijke student aan de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek. Dit jaar gaat de beurs van 5.000 USD naar masterstudent en oud-VSV voorzitter Leanne van Dam.

20 juli 2021

AeroDelft terug op de faculteit LR

Deze zomer verplaatst AeroDelft hun prototype van de Phoenix naar de vliegtuighal van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, om daar verder te werken aan hun missie: bewijzen dat emissievrije luchtvaart mogelijk is door ’s werelds eerste bemande vliegtuig op vloeibare waterstof te ontwikkelen.

15 juli 2021

Nr. 1 in Europa: TU Delft LR op plek 8 in Shanghai Global Ranking of Academic Subjects 2021

Onlangs is de Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects 2021 gepubliceerd.

14 juli 2021

Zwerm autonome kleine drones kan gaslekken lokaliseren

Onderzoekers van de TU Delft, de Universiteit van Barcelona en Harvard University hebben nu voor het eerst een zwerm kleine drones ontwikkeld die autonoom gasbronnen kunnen detecteren.

01 juli 2021

Eerste Nederlandse militaire nanosatelliet gelanceerd

Op 30 juni is de eerste Nederlandse militaire nanosatelliet gelanceerd vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten. De nanosatelliet BRIK II werd door het bedrijf Virgin Orbit in een baan om de aarde gebracht.

24 juni 2021

Snellere en radicalere innovatie essentieel voor klimaatneutrale luchtvaart in 2050

In NRC van 23 juni 2021 staat een artikel met de titel ‘De luchtvaart kan zich niet uit de klimaatcrisis innoveren’. Het stuk is geschreven naar aanleiding van een factsheet en presentatie die twee wetenschappers met de Tweede Kamer hebben gedeeld. De wetenschappers schetsen een eerlijk beeld, maar de conclusie die de journalist vervolgens trekt delen we niet. Integendeel. Met snellere en radicalere innovatie kan de luchtvaart in 2050 klimaatneutraal zijn.

16 juni 2021

Lunar Zebro en TNO bundelen krachten om de weg naar de maan te effenen

/* */