Innovatie

Met onze technisch-wetenschappelijke kennis willen we een bijdrage leveren aan duurzame, innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Als faculteit vinden we het van groot belang om innovaties naar de markt te brengen. De faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek is de laatste 15 jaar erg succesvol geweest in het genereren van TU Delft Start-up bedrijven.

Business Connect Team

Startup programma

Studenten Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek zijn erg creatief en ondernemend. Om studenten met innovatieve ideeën en ondernemersambities een duwtje in de rug te geven starten we in 2016 met een startup programma binnen de faculteit. De faculteit wil hiermee meer startende ondernemingen scouten, creëren en ondersteunen. Studenten Industrial Design Engineering (IDE) en Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science (EEMCS) kunnen de Voucher aanvragen via hun eigen faculteit. Geïnteresseerden in een Energy Start-up voucher kunnen die aanvragen bij het Delft Energy Initiative.

Innovatie behoefte in de sector

Samen met de Netherlands Aerospace Group (NAG) en andere strategische partners scouten we gericht naar innovatievraagstukken in de luchtvaart- en ruimtevaartsector waaraan we met onze technisch-wetenschappelijke kennis een bijdrage kunnen leveren.

Licenties en patenten

De TU Delft heeft een interessant patentportfolio, maar een patent is nog maar het begin. Een begin dat leidt tot een rendabel bedrijf, of een succesvol samenwerkingsverband of licentieovereenkomst. 

Een selectie uit het portfolio van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek: