Carrièremogelijkheden

Ruim 80% van onze studenten gaat na de bacheloropleiding door met een masteropleiding.

Met een masterdiploma Aerospace Engineering op zak ligt de wereld bijna letterlijk voor je open. Ook buiten de luchtvaart- en ruimtevaartindustrie ben je gewild. Zoals bij banken of in de consultancy-industrie, wereldwijd.

Maar liefst 88% van de master afgestudeerden vindt binnen 6 maanden een passende baan. Hiervan gaat ongeveer 40% van de afgestudeerden daadwerkelijk bij een bedrijf binnen de luchtvaart- of ruimtevaartindustrie werken. Voorbeelden van dergelijke bedrijven zijn Airbus, NASA, KLM, Schiphol of Boeing.

De overige 60% gaat aan de slag bij technologiebedrijven in andere sectoren, zoals Shell, Siemens, BMW, Philips, TNO en Ferrari. Of bij consultancybedrijven als McKinsey & Company en de Boston Consulting Group en bij banken zoals ING en Goldman Sachs. Deze bedrijven zijn altijd op zoek naar mensen met een groot analytisch denkvermogen en hebben goede ervaringen met luchtvaart- en ruimtevaartingenieurs. Maar ook het starten van een eigen bedrijf is een optie.

Promoveren

Liggen jouw interesses in het onderzoeksgebied? Dan kun je na het behalen van je masterdiploma de wetenschappelijke kant van het vakgebied op. Dit begint meestal met een promotieonderzoek. Dit onderzoek kan in lijn zijn met je masterthesis.

Aerospace Engineering heeft het onderzoek ingedeeld in vier facultaire onderzoeksgebieden:

Aan het werk

Aan welke functies kun je denken? Technisch ingenieur, strategieconsultant, manager, technisch adviseur, besturingstechnicus of commercieel ingenieur. Daarnaast zijn er alumni die een baan als piloot met een baan als ingenieur combineren. Maar er liggen ook kansen buiten lucht- en ruimtevaart. Je technologisch inzicht en uitstekende analytische en numerieke vaardigheden zijn in meer sectoren gewild. Veel afgestudeerden komen dan ook op een managementpositie terecht. Daarnaast ontstaan er geregeld kleine bedrijfjes uit onderwijsprojecten, afstudeer- of onderzoeksprojecten. Check de Spin-off pagina voor meer informatie.


Ga verder naar Studentenervaringen