Voorlichting en ervaring

Welkom bij Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek!

Wij, Team Voorlichting, hebben een aantal voorlichtingsactiviteiten voor jou ontwikkeld. Het hele jaar door kun je bij Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek langskomen om informatie te verkijgen, ervaringen op te doen en om een beeld van de faculteit te krijgen. Heb je vragen over de voorlichtingsactiviteiten neem dan gerust contact met ons op via:

Team Voorlichting
T. 015-27 87192
E. study-ae@tudelft.nl

Aankomende evenementen en belangrijke data

  • 2 mei 2017 Meeloopdag
  • 12 mei 2017 International Open Day
  • 18 en 19 mei 2017 Open Dagen oriënterend 
  • 30 mei 2017 Meeloopdag

Mocht je je in willen schrijven voor een van de voorlichtingsactiviteiten meld je dan aan via http://mijnlinkmet.tudelft.nl/. Geef bij inschrijving voor een van de meeloopdagen ook aan welke dag jouw voorkeur heeft en of je zin hebt om met het avondprogramma mee te gaan. 

Bindend Studieadvies (BSA)

Als je bij LR komt studeren, krijg je te maken met het bindend studieadvies (BSA).
De TU Delft vindt het belangrijk dat je – behalve vooraf – ook in je eerste studiejaar nagaat of je de juiste studie hebt gekozen. Wanneer je heel weinig studiepunten haalt, is dit vaak niet het geval. Dan is het belangrijk om op tijd na te denken over andere opties. Daarom geldt er een bindend studieadvies voor alle bacheloropleidingen. Als je instroomt in september 2015 betekent dit dat je in het eerste studiejaar tenminste 3/4 deel van je studiepunten moet halen om je opleiding te mogen voortzetten; dit is 45 EC.

Numerus Fixus en selectie

Door het toenemende aantal studenten heeft de TU Delft bachelor Luchtvaart & Ruimtevaarttechniek een vaste capaciteit, een numerus fixus. Dit betekent dat in ruimte is voor 440 nieuwe bachelor studenten voor het academisch jaar 2017 – 2018. De uiterste datum van aanmelding is 15 januari 2017.

Selectie procedure
De selectieprocedure is bedoeld om een goede match tussen de student en de opleiding te vinden en is gericht op de motivatie en de academische prestatie van de aspirant student. Als je onze opleiding wilt volgen, moet je deelnemen aan deze procedure. Elke deelnemer in deze procedure ontvangt een rangnummer. Vanaf 15 april is deze ook zichtbaar op Studielink. Het rangnummer is gebaseerd op je resultaten in de selectieprocedure in vergelijking tot de andere deelnemers. Deelnemers die hoger scoren, worden hoger gerangschikt. Wanneer je nummer binnen de maximale capaciteit valt, wordt je een plek aangeboden voor onze opleiding, mits je uiteraard aan alle andere volwaarden hebt voldaan (zoals het behalen van een middelbare schooldiploma). Als je rangnummer lager is dan het aantal beschikbare plaatsen, moet je wachten tot één van de andere kandidaten zijn of haar aanbod op een plek in het leerprogramma heeft afgewezen.

Alhoewel we nog geen ervaring hebben met het aantal deelnemers dat zich uitschrijft met deze nieuwe procedure, verwachten we dat de kansen voor deelnemers met rangnummers van 440 tot 600 reëel zijn. Niet-EU aspirant studenten die hulp nodig hebben (zoals voor een visum/verblijfsvergunning om Nederland binnen te komen/adequate huisvesting/bankrekening, etc), ontvangen alleen ondersteuning  als zij binnen het maximum van 440 studenten vallen.

Je kunt maximaal drie keer aan de selectieprocedure voor onze bachelor opleiding deelnemen.

Team VoorlichtingTestimonial

Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek is een brede studie met heel veel mogelijkheden, daarom heb ik voor deze studie gekozen. Ik ben Heleen, derde jaars bachelor student.