Meedoen met de energietransitie

Lopend onderzoek, samenwerkingen, nieuwe initiatieven en labs, het opleiden van ingenieurs voor een duurzame wereld, we doen het om de energietransitie te versnellen. Deze uitdaging is complex en kunnen we niet alleen oplossen, daar hebben we de hele TU Delft-gemeenschap voor nodig. Het uiteindelijke doel: een schoon, betaalbaar, veilig, betrouwbaar én duurzaam energiesysteem. Vanaf 14 januari 2022 kan iedereen 180 dagen lang meedoen aan het lustrumprogramma.


Tech for Energy | Samen versnellen we de energietransitie


35% van de Nederlandse energiebehoefte komt uit de huizen, buurten en wijken waar we met z’n allen wonen. Wanneer we erin slagen om die energievraag CO2-neutraal te maken, zetten we een grote stap vooruit in de energietransitie. Met het project 24/7 Energy Lab ontwikkelen we daarom een lokaal, autonoom en CO2-vrij energiesysteem voor de bebouwde omgeving. Hiervoor gebruiken we alle kennis en innovaties van TU Delft en onze partners en combineren en testen we bestaande en nieuwe technologie in het unieke living lab ‘The Green Village’. Daarbij kijken we nadrukkelijk ook naar betaalbaarheid, acceptatie en regelgeving. Help je mee? Lees meer
 


Online Programma's over energietransitie

Verder verdiepen in de materie en zelf een rol nemen in de energietransitie? Wellicht is dan een online cursus uit het aanbod van de TU Delft interessant. Zoals de micromaster Solar Energy Engineering, een programma dat kennis en vaardigheden biedt om expert te worden in zonne-energie. Of een cursus op het gebied van architectuur en bouw, om te leren hoe je gebouwen meer energiezuinig kunt ontwerpen of circulair maken. De voertaal van deze programma's is Engels. 

Bekijk online programma’s


TU Delft alumni die energietransitie versnellen

We versnellen de energietransitie voor een betere samenleving. Lopend onderzoek, samenwerkingen, nieuwe initiatieven en labs, het opleiden van ingenieurs voor een duurzame wereld, we doen het om de energietransitie te versnellen. Het is een complex vraagstuk en een grote uitdaging, maar we doen het niet alleen. Deze alumni zetten zich in voor een schoon, betaalbaar, veilig en betrouwbaar energiesysteem.

Met mijn stoel maak ik het wereldwijde CO2-probleem tastbaar en hoop ik mensen aan te zetten om op een andere manier naar onze consumptiemaatschappij te kijken.

Alumnus and IO Best Graduate Riel Bessai