Energy Challenge

Ter gelegenheid van ons 180-jarig bestaan staan we stil bij onze actieve rol in de energietransitie. De energietransitie is een belangrijk wapen in de strijd tegen klimaatverandering. Met zo’n 1.000 onderzoekers op het gebied van energie kunnen we als TU Delft die transitie helpen versnellen. Daar betrekken we ook graag onze studenten bij. Vanwege de frisse blik en creativiteit die ze hebben, maar ook omdat uiteindelijk iedereen – professioneel en privé – hier mee te maken gaat krijgen. Met onze Energy Challenge leiden we ingenieurs op die klaar zijn voor de toekomst.
 

We versnellen de energietransitie voor een betere samenleving. Lopend onderzoek, samenwerkingen, nieuwe initiatieven en labs, het opleiden van ingenieurs voor een duurzame wereld, we doen het om de energietransitie te versnellen. Het is een complex vraagstuk en een grote uitdaging, maar dat is des te meer reden om er alles aan te doen. Het uiteindelijke doel: een schoon, betaalbaar, veilig en betrouwbaar energiesysteem.

De universiteit heeft veel wetenschappers die aan onderzoek doen, maar is dat alles waarmee we bij kunnen dragen? Ook de faculteiten en studieverenigingen dragen hun steentje bij. Om erachter te komen wat ze precies doen spraken we met René Voorwalt van LIFE, Jip Kuiper van Practische Studie en Frederieke Backelandt van Technologisch Gezelschap. Dit zijn respectievelijk de studieverenigingen van Life Science and Technology, Civiele Techniek en Molecular Science and Technology. Wij stelden hen een aantal vragen: