Meet the Professor

Met Meet the Professor viert de TU Delft  de verjaardag van de stad samen met Delftse basisscholen. Tijdens Meet the Professor geven professoren van de TU Delft een gastles op Delftse basisscholen over hun eigen onderzoek. De lessen worden gegeven in groep 7 en 8.

Erg leuk om zo ontdekkend bezig te zijn. Elk kind kon op zijn/haar niveau meedoen.

Leraar

Ter voorbereiding op het bezoek van de professor komen leerlingen er lerenderwijs achter wie ‘hun’ professor is. Zo leren ze voor de professor in de klas komt al 3 vaktermen die de professor gebruikt tijdens het werk en weten de leerlingen wat de professor graag doet in zijn of haar vrije tijd. Na zes hints weten de leerlingen wie ‘hun’ professor is en zijn ze gewapend met vragen om aan de professor te stellen tijdens de gastles.

De professoren bereiden zich ook goed voor. Tijdens een gezamenlijke sessie inspireren de professoren elkaar en worden ideeën uitgewisseld. Denk aan ideeën over hoe je de grootte van een nanodeeltje zichtbaar kan maken, hoe kinderen kunnen ervaren hoe lastig opereren is door een heel klein gaatje en wat de leukste proefjes zijn om te doen met geluid.

Beats giving a keynote!

Prof.dr.ir. Caspar Chorus

Op 17 april 2024 zullen professoren weer in toga op de fiets naar basisscholen gaan, om basisschoolleerlingen van een gastles te voorzien.

Voor vragen kunt u contact opnemen met meettheprofessor@tudelft.nl