Meet the Professor

Met Meet the Professor viert de TU Delft haar Dies Natalis (verjaardag) samen met Delftse basisscholen. Tijdens Meet the Professor geven professoren van de TU Delft een gastles op Delftse basisscholen over hun eigen onderzoek. De lessen worden gegeven in groep 7 en 8.

Erg leuk om zo ontdekkend bezig te zijn. Elk kind kon op zijn/haar niveau meedoen.

Leraar

Ter voorbereiding op het bezoek van de professor komen leerlingen er lerenderwijs achter wie ‘hun’ professor is. Zo leren ze voor de professor in de klas komt al 3 vaktermen die de professor gebruikt tijdens het werk en weten de leerlingen wat de professor graag doet in zijn of haar vrije tijd. Na zes hints weten de leerlingen wie ‘hun’ professor is en zijn ze gewapend met vragen om aan de professor te stellen tijdens de gastles.

De professoren bereiden zich ook goed voor. Tijdens een gezamenlijke sessie inspireren de professoren elkaar en worden ideeën uitgewisseld. Denk aan ideeën over hoe je de grootte van een nanodeeltje zichtbaar kan maken, hoe kinderen kunnen ervaren hoe lastig opereren is door een heel klein gaatje en wat de leukste proefjes zijn om te doen met geluid.

Ik sta versteld van hoe wijs kinderen op deze leeftijd al zijn! Complexe zaken vallen best uit te leggen aan 11 jarigen

Professor

Op de ochtend van de Dies Natalis op vrijdag 15 januari 2021 gaan professoren weer in toga op de fiets naar de basisschool.

Op vrijdag 15 januari 2021 wordt de 2e editie van Meet the Professor georganiseerd. De inschrijving hiervoor is nu geopend!

COVID-19 Maatregelen
Het is mogelijk dat de les op vrijdag 15 januari niet fysiek op school, maar digitaal zal plaatsvinden. Hier vindt vooraf overleg over plaats.

Voor scholen

Wil je jouw school aanmelden voor Meet the Professor Delft op vrijdag 15 januari 2021? Aanmelden kan tot en met dinsdag 15 december 2020.