Open Dagen

Luchtvaart en ruimtevaart zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Heb je enig idee hoeveel mensen en goederen er per jaar door de lucht vervoerd worden? Weet jij hoe satellietnavigatie werkt? Waarom heeft een Formule-1 auto vleugels en hoe werken die? Hoe ontwerp je een vliegtuig dat nóg sneller, nóg hoger en nóg beter vliegt?

Lees meer over onze bachelor opleiding

Aerospace Engineering

Lees meer over onze Open Dagen en meld je aan!

Bachelor Open Dagen

De opleiding Aerospace Engineering (AE) is voor mensen die dit soort vragen durven te stellen. Die echt willen weten hoe je met techniek verder komt. Die nieuwsgierig zijn naar schijnbaar onoplosbare problemen. Aerodynamica testen in windtunnels, satellietbanen berekenen, materiaal testen in laboratoria, een revolutionaire helikopter ontwerpen: je werkt vanaf het begin met alle disciplines van luchtvaart, ruimtevaart en aardobservatie. Deze technische basiskennis doe je op met als studieobjecten het vliegtuig, de raket en de satelliet. Daarnaast zijn bedrijfskunde en systeemkunde belangrijke onderdelen van de opleiding. Een product ontwikkelen is immers één ding, maar het rendabel op de markt zetten, is minstens zo belangrijk.

Als luchtvaart- en ruimtevaartingenieur kun je aan de slag als:

  • Ontwerper in de luchtvaartindustrie
  • Ingenieur specifiek materialen gaan ontwikkelen voor de ruimtevaartindustrie.
  • Consultant voor grote luchtvaartmaatschappijen om de processen te verbeteren.
  • Manager bij grote bedrijven en het is niet uitgesloten dat je gewoon een eigen bedrijf gaat starten.

In ieder geval vindt 88% van onze afgestudeerden binnen 6 maanden een baan.


Testimonial

Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek is een brede studie met heel veel mogelijkheden, daarom heb ik voor deze studie gekozen. Ik ben Heleen, derde jaars bachelor student.