Toelatingseisen

Numerus Fixus

Door het toenemende aantal studenten heeft de TU Delft bachelor Luchtvaart & Ruimtevaarttechniek een vaste capaciteit, een numerus fixus. Dit betekent dat er ruimte is voor 440 nieuwe bachelor studenten voor het academisch jaar 2018 – 2019. De uiterste datum van aanmelding is voor 15 januari 2018.

De toelatingseisen voor de opleidingen zijn afhankelijk van de vooropleiding die je hebt gedaan en de bacheloropleiding die je wilt gaan doen. Hieronder worden de toelatingseisen uitgelegd en vind je meer informatie over de aanmeldingsprocedure.

Toelatingseisen per opleiding

Heb je een Nederlands vwo diploma? Bekijk in dit schema welke opleidingen je kunt volgen met jouw profiel.

Moet je jouw profiel aanvullen met een of meerdere vakken (deficiënties)? Er zijn verschillende instellingen die cursussen verzorgen die hierop voorbereiden. Kijk hier voor meer informatie over deficiënties.

Hbo- / wo-instroom

Heb je een propedeusediploma van een andere hbo- of wo-opleiding, dan is toelating tot het eerste jaar mogelijk mits je voldoet aan de wis- en natuurkundenorm. Dit betekent dat je een certificaat wiskunde B en natuurkunde op vwo 6 niveau moet hebben gehaald.
Meer informatie over hbo- / wo-instroom

Buitenlands diploma

Een buitenlands diploma geeft toegang tot de TU Delft als dit gelijkwaardig is aan het vwo-diploma en profiel. De TU stelt dit na de aanmelding vast. Met een buitenlands diploma moet je voor een numerus fixus opleiding voor 15 januari aanmelden. De Central International Office van de TU Delft kan je hier meer informatie over geven. 
Meer informatie over instroom vanuit het buitenland

Geen geldig diploma

  • Heb je geen diploma dat toelating geeft tot een universitaire opleiding?
  • Ben je 21 jaar of ouder?

Dan kun je een colloquium doctum afleggen. Dit is een apart toelatingsexamen voor een universitaire opleiding. Wil je hier meer over weten, mail dan naar het secretariaat van de Colloquium Doctum Commissie.
Aanmelddata

15 januari
Numerus Fixus opleidingen


Nederlands HBO diploma

Voor HBO-studenten zijn er 2 manieren om in de MSc Aerospace Engineering in te stromen:

  1. Schakelprogramma Aerospace Engineering
  2. Doorstroomminor Aerospace Engineering

Lees hier meer over het instromen met een Nederlands HBO diploma.