BSc Applied Earth Sciences

Hoe verwarm je gebouwen met aardwarmte? Is het mogelijk om grondwater duurzaam te exploiteren? Welke aardlagen kun je gebruiken om het broeikasgas CO2 veilig in op te slaan? Hoe voorkom je verzakkingen? Als student Applied Earth Sciences (AES) kun jij je ontwikkelen tot een expert om deze vraagstukken op te lossen.

Avontuurlijk en sterk internationaal, maar vooral een wereldstudie: de aarde zelf is het middelpunt in deze opleiding. Vrijwel alles wat onder de grond te winnen is, weet een AES-ingenieur te vinden en te verwerken. Lees meer over de vakgebieden van Applied Earth Sciences.

Diploma: BSc Applied Earth Sciences

Voertaal: Engels

Start: September

Faculteit: Civiele Techniek & Geowetenschappen

Studielast: 180 EC, 36 maanden

Vorm: Voltijds - on campus

Opleiding
In het driejarige studieprogramma volg je een breed scala aan vakken en doe je door praktijkonderwijs, excursies en veldwerk in binnen- en buitenland ruime praktijkervaring op. Al vanaf dag één sta je midden in de praktijk. Door de vele excursies, veldwerkopdrachten en studiereizen pas je theoretische kennis toe en leer je waar het in dit vak om gaat.

Naast het gewone programma kun je minors (groepen van keuzevakken) volgen, in het buitenland studeren of een stage lopen. In het laatste semester krijg je vakken die je nodig hebt voor de vakspecialisatie in de master-fase. De bacheloropleiding sluit je af met een bachelor eindproject. Daarna kun je doorstromen naar de aansluitende masteropleiding, die 2 jaar duurt.

Carrière
Binnen en buiten de landsgrenzen is het aantal banen groot én divers. Na je opleiding ga je bijvoorbeeld aan de slag met oliewinning in Brazilië, kolenexploratie in Zuid-Afrika of met innovatieve ijzerertswinning in Zweden.