BSc Applied Earth Sciences

Een brede en uitdagende wereldstudie

Er is geen twijfel over het belang van de studie Applied Earth Sciences. Je leert hoe grondstoffen zijn ontstaan, waar ze zijn te vinden en hoe ze op een slimme en efficiënte manier zijn te winnen, zodat de effecten op landschap en milieu minimaal blijven. Ook kijk je hoe de ondergrond is te gebruiken voor het funderen van gebouwen en de aanleg van infrastructuur. En je leert hoe geavanceerde technieken worden ingezet om veranderingen in de ondergrond, aan het aardoppervlak en in de atmosfeer te volgen. Kortom, een wereldstudie!

Lees meer over de vakgebieden van Applied Earth Sciences.

Diploma: BSc Applied Earth Sciences

Voertaal: Engels

Start: September

Faculteit: Civiele Techniek & Geowetenschappen

Studielast: 180 EC, 36 maanden

Vorm: Voltijds - on campus

Opleiding
In het driejarige studieprogramma volg je een breed scala aan vakken en doe je door praktijkonderwijs, excursies en veldwerk in binnen- en buitenland ruime praktijkervaring op. Al vanaf dag één sta je midden in de praktijk. Door de vele excursies, veldwerkopdrachten en studiereizen pas je theoretische kennis toe en leer je waar het in dit vak om gaat.

Naast het gewone programma kun je minors (groepen van keuzevakken) volgen, in het buitenland studeren of een stage lopen. In het laatste semester krijg je vakken die je nodig hebt voor de vakspecialisatie in de master-fase. De bacheloropleiding sluit je af met een bachelor eindproject. Daarna kun je doorstromen naar de aansluitende masteropleiding, die 2 jaar duurt.

Carrière
Binnen en buiten de landsgrenzen is het aantal banen groot én divers. Na je opleiding ga je bijvoorbeeld aan de slag met oliewinning in Brazilië, kolenexploratie in Zuid-Afrika of met innovatieve ijzerertswinning in Zweden.