Carrièremogelijkheden

Na de bacheloropleiding Applied Earth Sciences kun je doorstromen naar een van de vele aansluitende masteropleidingen. Je kunt ook de arbeidsmarkt op gaan. Vast staat dat je je weinig zorgen hoeft te maken over het vinden van een baan: gemiddeld hebben afgestudeerde masterstudenten binnen 3 maanden een baan (bron: WO monitor 2013 en Nationale Alumni Enquete 2015). Vaak hebben ze deze baan al tijdens hun studie gevonden, bijvoorbeeld via een stage.

Verder studeren

Als je klaar bent met de bacheloropleiding Applied Earth Sciences kun je kiezen uit 18 direct aansluitende masteropleidingen binnen een van de drie TU’s in Nederland. Daarnaast kun je door een schakelminor te kiezen nog naar behoorlijk wat andere masteropleidingen. Wil je naar het buitenland om verder te studeren? Met je bachelor of science diploma op zak heb je onbegrende mogelijkheden!

Aan de TU Delft sluiten deze het meest direct aan: Applied Earth Sciences, Civil Engineering, System Engineering en Policy Analysis en Management en Sustainable Energy Technology.

Werken

Omdat de aarde centraal staat in de opleiding kiezen studenten van AES voor een internationaal werkterrein met afwisselende functies op kantoor of daarbuiten. Doorgaans ligt de toekomst van een afstudeerde bij grote bedrijven zoals investeringsmaatschappijen, ingenieurs- en adviesbureaus en onderzoeksinstellingen. Ook zijn zij werkzaam in de mijnbouw en energie-industrie.

Je kunt denken aan functies als:

  • Engineer
  • Consultant
  • Geofysicus
  • Projectmanager
  • Businessanalist
  • Veldingenieur

Ontdek waar je bijvoorbeeld aan de slag kunt. 

Promoveren en onderzoek

Liggen jouw interesses in het onderzoeksgebied? Dan kun je de wetenschappelijke kant van vakgebied van Applied Earth Sciences op. Dit begint meestal met een promotieonderzoek. Dit onderzoek ligt al dan niet in dezelfde lijn met je masterthesis.


Ga verder naar Studentenervaringen