Opleiding

Avontuurlijk en sterk internationaal, maar vooral een wereldstudie: de aarde zelf is het middelpunt in deze opleiding. Vrijwel alles wat onder de grond te winnen is, weet een AES-ingenieur te vinden en te verwerken. 

Onderwijsprogramma

In het driejarige onderwijsprogramma volg je een breed scala aan vakken en doe je door praktijkonderwijs, excursies en veldwerk in binnen- en buitenland ruime praktijkervaring op. Al vanaf dag één sta je midden in de praktijk. Door de vele excursies, veldwerkopdrachten en studiereizen pas je theoretische kennis toe en leer je waar het in dit vak om gaat.

Naast het gewone programma kun je minors (groepen van keuzevakken) volgen, in het buitenland studeren of een stage lopen. In het laatste semester krijg je vakken die je nodig hebt voor de vakspecialisatie in de master-fase. De bacheloropleiding sluit je af met een bachelor eindproject. Daarna kun je doorstromen naar de aansluitende masteropleiding, die 2 jaar duurt.
Meer informatie over het Onderwijsprogramma

Studentenervaringen

De Mijnbouwkundige Vereeniging

De Mijnbouwkundige Vereeniging (MV) is de studievereniging voor alle studenten, PhD’ers, alumni en medewerkers van de studie Applied Earth Sciences. Naast de studie-ondersteunende activeiten, organiseert de MV studie-aanvullende activiteiten voor al deze doelgroepen. Daarnaast ondersteunt de commissaris onderwijs studenten in vakevaluaties en bij studie-gerelateerde klachten. De MV heeft een eigen café in het centrum van Delft en is erg actief!

Studiebegeleiding

Elke opleiding heeft een of meer studieadviseurs waarbij je terecht kunt met vragen over de inhoud van de studie, de organisatie ervan en alles wat daarbij komt kijken. Heb je vragen over zaken die verder gaan dan je academische vorming? Career and Counselling Services heeft een team van studentendecanen, psychologen en studiekeuze- en loopbaanadviseurs die jou kunnen ondersteunen. De service is gebaseerd op 5 pijlers: Basis Studievaardigheden, Leren Samenwerken, Keuzes maken tijdens je Studie (studiekeuze), Loopbaanontwikkeling en Zelfkennis & Zelfmanagement.  Er zijn - veelal gratis - (online) workshops, trainingen, online materiaal, inloopspreekuren en de mogelijkheid van een-op-een gesprekken. Voor vragen over studeren met een functiebeperking vind je hier meer informatie.

Extra uitdaging

Honours Programme Delft
Voor ambitieuze studenten die zin hebben in een extra uitdaging en meer aankunnen dan het reguliere lesprogramma is er het Honours Programme Delft. Doe extra kennis op binnen je vakgebied of erbuiten. Ontwikkel persoonlijke vaardigheden of werk eens samen met studenten van andere studies.
Meer informatie over het Honours Programme Delft

Dreamteams
Wil jij verantwoordelijk zijn voor een wereldprimeur? Bij de TU Delft kun je naast je studie ook meedoen aan bijzondere studentenprojecten waarin studenten uit alle studierichtingen samenwerken. Deze Dreamteams werken bijvoorbeeld aan de snelste fiets ter wereld, de snelste zonnewagen of het hoogterecord voor zelfbouwraketten. Zij doen mee aan wereldwijde competities en zetten de TU Delft op de kaart met fantastische resultaten.
Meer informatie over de Dreamteams

Toptalent op sportief gebied
De TU Delft ondersteunt studenten die studie en topsport combineren. Omdat een regulier onderwijsprogramma vaak lastig te combineren is met een trainingsprogramma op topsportniveau, bieden we speciale voorzieningen aan voor erkende topsporters. Zoals begeleiding door studieadviseurs en topsportcoördinators, financiële ondersteuning in de vorm van de Regeling Afstudeersteun Studenten (RAS), sponsoring en toegang tot de sportfaciliteiten van X.
Meer informatie over topsport


Ga verder naar Het onderwijsprogrammaStudiebelasting per week

Colleges
12 uur

Projecten en practica
9 uur

Zelfstudie
19 uur


Bindend Studieadvies

De TU Delft hanteert een Bindend Studieadvies (BSA). Dit betekent dat je in het eerste studiejaar ten minste 3/4 deel van je studiepunten moet halen om je opleiding te mogen voortzetten; dit is 45 EC van de 60 punten die je kunt halen. Als je een ‘negatief Bindend Studieadvies’ krijgt, kun je je de volgende 4 jaar niet meer voor deze opleiding inschrijven.


Vragen?

Neem contact op met onze studieadviseurs.


/* */