Claire Mulder


Claire Mulder
BSc-student Applied Earth Sciences

Waarom heb je voor Applied Earth Sciences gekozen?
Bij mijn studiekeuze was ik voornamelijk op zoek naar een opleiding in het Engels. Daarnaast wilde ik ook uitgedaagd worden op het gebied van wiskunde en natuurkunde terwijl ik daarna nog zou kunnen kiezen uit een groot aantal Master opleidingen en carrière mogelijkheden. AES paste hier goed bij. Ik vind het leuk om geïntroduceerd te worden in nieuwe vakgebieden en ik leer hier veel nieuwe dingen. Het leuke is dat de vakken ook onderling met elkaar te maken hebben. Ik hou ook erg van reizen en het feit dat je veldwerk gaat doen vond ik daarom ook erg leuk.

Passies?
Nooit had ik kunnen bedenken dat ik ooit enthousiast zou worden van een bepaald type gesteente of de gelaagdheid van gesteentes, maar na mijn eerste jaar AES merk ik dat ik de geschiedenis en het verhaal achter een gesteente structuur erg kan waarderen. Ik ben ook erg geïnteresseerd geworden in onderzoek naar de ondergrond na vakken als “Geophysical Methods: subsurface characterization” aan het begin van het tweede jaar. Ik heb verder geen specifieke passies, maar laat me graag leiden door nieuwe interesses.

Uitdagingen?
De grote variatie van vakken kan soms een uitdaging zijn. Elk kwartaal krijg je drie nieuwe vakken, die soms gerelateerd zijn aan eerdere vakken, maar soms ook niet. Hierdoor moet je in staat zijn om veel te studeren. De colleges gaan snel en behandelen veel informatie, dus het is belangrijk om bij te blijven. Dit kan lastig zijn.

Wat wil je later worden?
Dat weet ik nog niet precies, maar ik maak me daar geen zorgen over. Ik weet dat ik nu hard werk aan een studie waar ik veel toekomstmogelijkheden in heb.

Leuk om te weten
Ik ben eerst begonnen met de studie Natuurkunde voordat ik AES ben gaan studeren. Jaren lang was ik er zeker van dat ik deze studie wilde doen, maar eenmaal begonnen vond ik het niet leuk. Ik heb toen een half jaar in een bakkerij gewerkt. Op vakantie in Zweden heb ik mij toen opgegeven voor AES.