Fien Louwerse


Fien Louwerse
BSc-student Applied Earth Sciences

Waarom heb je voor Applied Earth Sciences gekozen?
Ik stond bij een rivier in Ethiopi√ę toen ik besloot om Applied Earth Sciences te studeren. Er lag daar een roestige oude boot waarom mensen in lange witte labjassen aan het werk waren met allemaal onderzoeksinstrumenten. Zij waren bezig met een onderzoek naar het lokale milieu, ondergrond en waterstromen. De onderzoekers waren op zoek naar manieren om de leef condities van de omliggende dorpen te verbeteren. Ik wilde toen ook zijn zoals de onderzoekers op die boot. Dus toen ik weer terug was in Nederland ben ik gaan googelen naar opleidingen die zich bezig houden met de aarde, grondstoffen en waterkringloop. AES was het resultaat!

Passies?
Druk zijn wordt ik altijd heel blij van. Dus ik ben vaak bezig met het organiseren van evenementen of, bijvoorbeeld, actief aan de slag zijn bij de studieverenging of de roeivereniging waar ik lid ben.

Uitdagingen?
Het behalen van mij bachelor diploma combineren met een sociaal studenten leven is voor mij op dit moment de grootste uitdaging. Tot nu toe gaat het heel goed!

Wat wil je later worden?
Daar heb ik nog niet serieus over nagedacht. Op het moment weet ik nog niet eens zeker welk Masterprogramma ik zou willen volgen na mijn bachelor. Ik neig momenteel naar Geoscience & Remote Sensing, maar dat kan over een half jaar zo maar weer anders zijn.

Leuk om te weten
Op de middelbare school was ik niet goed in Engels. Ik haalde nooit hoger dan een vijf. Dit maakte dat ik bijna niet had gekozen voor AES, maar de studieadviseurs overtuigde me om er toch voor te gaan. Mijn Engels verbeterde binnen een maand en ik zie de taal niet meer als een struikelblok.