Gertjan Postema

Gertjan Postema
BSc-student Applied Earth Sciences

Waarom heb je gekozen voor Applied Earth Sciences?
Ik vond op de middelbare school de fysische kant van aardrijkskunde erg interessant, ook vond ik wiskunde een redelijk leuk vak. Bij deze studie pas je de wiskunde toe op de aarde, dus hier komen die twee vakken eigenlijk samen. Dat is wat me heel erg aantrok aan deze studie.

Persoonlijk vind ik de bedrijfswereld ook erg interessant, dus zat ik ook na denken over een bedrijfskundige studie. Uiteindelijk koos ik voor Applied Earth Sciences omdat ik het gevoel had dat je met een engineering achtergrond altijd nog in de bedrijfswereld terecht kunt komen terwijl dat andersom minder snel gebeurt.

Wat wil je later worden?
Dat laat ik vooral de toekomst bepalen. Zoals ik hierboven zei, vind ik de bedrijfswereld erg interessant dus zou ik wellicht iets willen combineren met het bedrijfsleven en Applied Earth Sciences.

Uitdagingen?
De studie zelf. Ik vind de lesstof best pittig en daarmee zeker uitdagend. Daarnaast ben ik ook buiten mijn studie graag actief bezig. Deze combinatie is best lastig, waardoor ik soms tijd tekort kom. Dus zowel de lesstof, als het combineren van studeren met andere activiteiten, zie ik als een goede uitdaging.

Passies?
Bezig zijn! Ik vind het heerlijk om elke dag iets te doen te hebben, of het nou sporten, studeren, werken of chillen met vrienden is. Ik doe het allemaal en het liefst tegelijkertijd.

Leuk om te weten?
Ik ben zeker geen ster in Engels, ik had een magere zes op middelbare school voor Engels. Ook heb ik dyslexie, deze twee factoren hebben me echter niet belemmerd bij het studeren in het Engels. Na twee maanden in het Engels te studeren, ben je er al aan gewend en je verbetert je schrijf- en spreekvaardigheid alleen maar meer. Ik zou me hier dus niet te veel zorgen over maken bij het maken van een studiekeuze.