Javi Velasco


Javi Velasco
BSc-student Applied Earth Sciences

Waarom heb je voor Applied Earth Sciences gekozen?
Als kind was ik altijd gefascineerd door hele lange tunnels of hele grote bruggen. Ik kon me dan vergapen aan hoe dit kon bestaan in deze wereld. Want hoe kan een brug zulke zware wegen dragen of hoe kunnen parkeergarages al dat gewicht van die auto’s aan?

Op de middelbare school had ik altijd plezier in natuurkunde, wiskunde en geologie. Toen ik zelf mijn vakken kon kiezen heb ik steeds voor deze vakken gekozen. Zo kon ik steeds vaker de vragen beantwoorden die ik als kind altijd had. De vraagstukken die ik als kind had steeds beter kunnen begrijpen vind ik erg motiverend!

Uitdagingen?
Ik woon pas een jaar in Nederland en ik ben nog steeds mijn weg aan het vinden. De grootste uitdaging is mijn diploma halen en dit combineren met sporten en tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Passies?
Ik sport heel graag! Sinds dat ik 3 jaar ben, speel ik al voetbal. Het is mijn favoriete sport. Mijn vrije tijd besteed ik ook graag aan mijn vrienden en het gaan naar feestjes. Ik denk dat dat een goede manier is om te relaxen en mijn hoofd leeg te maken van opdrachten en tentamens.

Wat wil je later worden?
Ik wil graag technisch ingenieur worden en werken aan verschillende projecten over de hele wereld.

Leuk om te weten
Voordat ik naar Nederland kwam woonde ik in Nieuw Zeeland. Daar zou ik ook eigenlijk mijn opleiding gaan doen en ik had me zelfs al aangemeld bij verschillende universiteiten daar. Maar toen kreeg mijn vader een baan in Nederland en het hele gezin is met hem meegegaan!