Jorijn Holstvoogd


Jorijn Holstvoogd
BSc-student Applied Earth Sciences

Waarom heb je voor Applied Earth Sciences gekozen?
Als kind wist ik al dat ik graag wilde studeren bij de TU, maar ik wist niet zeker welke studie. Tijdens de laatste jaren van de middelbare school was ik vooral geïnteresseerd in scheikunde. Ik was eigenlijk al overtuigd dat ik scheikunde zou gaan studeren, net als mijn vader en mijn opa. Maar toen ontdekte ik Applied Earth Sciences en ik was snel overtuigd. De vele technische kanten die je op kan gaan na je bachelor en ook het internationale karakter trok me erg aan. Ook juist de combinatie tussen wiskunde, scheikunde en natuurkunde samen met geologie maakte het voor mij aantrekkelijk. Dit terwijl geologie helemaal nieuw was voor mij.

Passies?
Naast deze studie  vind ik het leuk om te reizen naar plekken waar ik nog nooit eerder geweest ben. Lange vakanties of korte city trips, als er maar iets nieuws te ontdekken is.

Uitdagingen?
Het combineren van de studie met verantwoordelijkheden, een sociaal leven en sporten. Ondertussen probeer ik ook te ontdekken wat ik wil gaan doen na mijn studie.

Wat wil je later worden?
De grote vraag die je als gevraagd wordt als je klein bent! Om eerlijk te zijn, weet ik het niet zeker. Tijdens de eerste twee jaar van de studie hebben we wat indrukken gekregen van de verschillende Master Tracks van Applied Earth Sciences en tot nu toe vind ik Geo-Engineering en Geo-Energy Engineering het leukst.

Leuk om te weten
Ik heb vier jaar lang in Maleisië gewoond en zoals eerder gezegd, ik vind het gewoon heerlijk om te reizen. Deze passie gaat goed samen met Applied Earth Sciences, want deze studie heeft je veel mogelijkheden om naar het buitenland te gaan. Je kan bijvoorbeeld een minor in het buitenland doen of een stage bij een internationaal bedrijf.