Studiekosten

Studeren kost geld, daar kunnen we niet omheen. Naast je collegegeld en de aanschaf van boeken, dictaten en handleidingen moet je, als je op kamers gaat wonen, ook rekening houden met kamerhuur, verzekeringen en alle dagelijkse boodschappen.

Collegegeld

Het collegegeld is wettelijk vastgesteld en verandert elk jaar. Informatie over collegegeld vind je hier.

Computer en software

De TU Delft biedt je een breed pakket hardware, software en toegang tot zowel het draadloos als het vaste netwerk. Dit laatste is vooral handig als je grote bestanden gebruikt. Via het laptopproject kun je met korting een laptop kopen en allerlei software downloaden tegen scherpe prijzen.

Boeken en dictaten

Via studieverenigingen krijg je vaak korting op boeken omdat de universiteit centraal kan inkopen. Veel boeken zijn ook te leen in de faculteits- of universiteitsbibliotheek. Naast boeken moet je voor elke studie nog een aantal dictaten en handleidingen aanschaffen, maar die zijn een stuk goedkoper.

Kostenindicatie per studiejaar:
1e jaar: €350,-
2e jaar: €250,
3e jaar: €50,- (exclusief minor)
+ nog ongeveer 50 euro totaal aan dictaten.

Veldwerk

Het veldwerk kost €25 per student, per dag, behalve twee veldwerken: het tweedejaars BSc verldwerk en het MSc GRS veldwerk naar IJsland. Voor het tweedejaars BSc veldwerk moeten studenten hun eigen vervoer en eten betalen. De kosten voor een camping worden vergoed door de TU Delft, maar studenten mogen ook op eigen kosten een andere accommodatie regelen. Voor het GRS veldwerk moeten studenten hun eigen vliegticket betalen./* */