Josien van Empelen

"Het was erg leuk om aan een kleinere universiteit te studeren."

Naam: Josien van Empelen
Studiejaar: 3

"De ervaring om op jezelf te zijn, medestudenten uit andere landen te leren kennen en om onderwijs aan een andere universiteit te volgen heeft mij nieuwe inspiratie gegeven."

Minor in het buitenland: Bath, UK
"Voor mijn minor heb ik een halfjaar aan een buitenlandse universiteit gestudeerd. Dit semester was voor mij een van de leukste semesters van de bachelor en ik kan het iedereen aanraden om te doen. De ervaring om op jezelf te zijn, medestudenten uit andere landen te leren kennen en om onderwijs aan een andere universiteit te volgen heeft mij nieuwe inspiratie gegeven.

De voorpret  begon al met het aanmelden voor het uitwisselingsprogramma van de TU Delft. Ik zou naar een partneruniversiteit gaan en maakte een top 5 met bestemmingen in AustraliĆ«, Oostenrijk, Denemarken en Engeland. Uiteindelijk ben ik geselecteerd om naar Bath (UK) te gaan. Veel was al voor mij geregeld via het uitwisselingsprogramma, mijn vakken stonden al vast en ik hoefde niet zelf op zoek naar accommodatie. Dit maakte de stap om naar het buitenland te gaan iets makkelijker, maar het was toch een hele ervaring!

Mijn tijd in Bath begon met een introductieweek voor eerstejaars studenten , vergelijkbaar met de Owee in Delft. Ook waren er die week speciale activiteiten voor uitwisselingsstudenten. Zo leerde ik al snel andere internationale studenten kennen.

Het was erg leuk om aan een kleinere universiteit te studeren. Alle studenten kenden elkaar en wilden de internationale studenten ook graag leren kennen. In Bath ben ik begonnen met roeien. Er was een gezellige en grote meisjescrew waarmee ik veel trainde en andere leuke dingen deed.

Een buitenlandsemester betekent ook veel steden bezoeken en van de omgeving zien. Dit was erg leuk en iets wat ik hier ook vaker zou moeten doen."