Lauren Besselaar

"Uiteindelijk heb ik een heel leuk halfjaar gehad, waar ik veel nieuwe mensen heb leren kennen en een heel nieuw vakgebied."

Naam: Lauren Besselaar
Studiejaar: 3

"in mijn groep zaten twee meiden van Civiele Techniek, één van de Erasmus Universiteit Rotterdam en één van de Universiteit Leiden. Daardoor konden wij elkaar ook erg goed helpen binnen ons eigen vakgebied."

Combinatieminor Delft en Leiden

In mijn derde jaar besloot ik geen minor bij Bouwkunde te volgen, maar om mijn kennis te verbreden bij een andere studie. Ik koos uiteindelijk voor de minor ‚ÄėSecurity, Safety and Justice‚Äô, die gecombineerd gegeven wordt door de TU  Delft en Universiteit Leiden. 

Vooral de combinatie van de universiteiten Delft en Leiden trok mij erg aan om deze minor te doen, omdat ik goede verhalen over de Universiteit Leiden hoor. Ik ken iemand die in Leiden studeert die alleen maar essays schrijft en soms een tentamen heeft, iets wat wij bij Bouwkunde niet vaak tegenkomen. Essays zijn zelfs de onderdelen waar ik altijd het laagst op scoor, dus ik wilde wel eens ondervinden hoe ze dit in Leiden doen. 

Het minorgedeelte in Delft ging vooral over de praktijk van veiligheid en hierbij leerden we over risicomanagement en de toepassing hiervan. Het deel in Leiden, dat gegeven werd op The Hague Campus, ging meer over de theorie achter het onderwerp veiligheid. Hier heb ik een deel rechten geleerd, een heel tentamen over terrorisme gemaakt en zeker twintig essays geschreven over bijvoorbeeld nationale rampen. De minor is multidisciplinair. Het gehele halve jaar heb ik in een groep van vijf meiden gewerkt: in mijn groep zaten twee meiden van Civiele Techniek, √©√©n van de Erasmus Universiteit Rotterdam en √©√©n van de Universiteit Leiden. Daardoor konden wij elkaar ook erg goed helpen binnen ons eigen vakgebied. 

Uiteindelijk heb ik een heel leuk halfjaar gehad, waar ik veel nieuwe mensen heb leren kennen en een heel nieuw vakgebied. Later wil ik waarschijnlijk ook iets gaan doen waar ik deze discipline kan combineren met mijn bachelor Bouwkunde.