Simon van Heck

Naam: Simon van Heck
Studiejaar: 3

"In mijn derde jaar ontwierp ik een Multipurpose Centre dat de voorzieningen voor de inwoners van een sloppenwijk van Lusaka (Zambia) moet gaan verbeteren."

Minorproject in Lusaka, Zambia

“In het derde jaar van je studie kun je 30 studiepunten aan vakken volgen die je zelf invult; de minor. Deze minor kun je bij bouwkunde zelf volgen, maar je kan het bijvoorbeeld ook in het buitenland volgen of bij een andere faculteit. Om mijn kennis te verbreden koos ik voor de minor ‘International Development and Entrepreneurship’ bij de Faculteit Technische Bestuurskunde.

Voor deze minor zet je een project op in een ontwikkelingsland en voer je dit project ook drie maanden uit op locatie. Dit doe je samen met twee andere studenten van andere opleidingen.

Wij reisden af naar Lusaka in Zambia. In Zambia breiden steden zich snel uit doordat veel inwoners naar de stad trekken. Dit is ook het geval in de hoofdstad Lusaka en heeft als gevolg dat er veel buitenwijken zijn ontstaan met slechte voorzieningen. Chazanga is een voorbeeld van zo’n buitenwijk. Om de voorzieningen daar te verbeteren, ontwierpen wij een Multipurpose Centre. Het Multipurpose Centre wordt in de loop van 2016 echt gebouwd en moet gaan zorgen voor schoon drinkwater, een supermarkt, winkels, educatie en recreatie."