Studiekosten

Studeren kost geld, daar kunnen we niet omheen. Naast je collegegeld en de aanschaf van boeken, dictaten en handleidingen moet je ook rekening houden met de kosten voor kamerhuur, verzekeringen en alle dagelijkse boodschappen.

Collegegeld

Het collegegeld is wettelijk vastgesteld en verandert elk jaar. Informatie over collegegeld vind je hier.

Computer en software

De TU Delft biedt je een breed pakket hardware, software en toegang tot zowel het draadloos als het vaste netwerk. Dit laatste is vooral handig als je grote bestanden gebruikt. Via het laptopproject kun je met korting een laptop kopen en allerlei software downloaden tegen scherpe prijzen.

Laptop verplicht

Het gebouw van de Faculteit Bouwkunde is ingericht voor het gebruik van laptops. Eerstejaars Bouwkundestudenten zijn verplicht om een laptop aan te schaffen. Via het laptopproject van de TU Delft kun je tegen een aantrekkelijke prijs een geschikte laptop met veel in de Bouwkundestudie gebruikte programmatuur aanschaffen. Je krijgt dan ook ondersteuning op de hard- en software.

Overige kosten

Voor handtekenen, vormstudie en ontwerpprojecten heb je materialen nodig. De kosten voor een 'startpakket' bedragen 135 euro. Tijdens de studie komen daar nog materiaalkosten bij.

In het tweede jaar staat er een vijfdaagse excursie naar het buitenland op het programma. De kosten hiervoor bedragen circa 300 euro.