Selectieprocedure

Deze pagina bevat informatie over de Matching & Selectie procedure voor academisch jaar 2023/2024. De procedure is nu geëindigd. Nieuwe informatie over de volgende procedure zal op deze pagina komen te staan in oktober 2023.

De bacheloropleiding Computer Science & Engineering aan de TU Delft heeft een Matching & Selection (Numerus Fixus) procedure. Dit betekent dat alle kandidaten worden geselecteerd. Voor het academisch jaar 2024-2025 kunnen wij 550 nieuwe studenten verwelkomen. Je kan je aanmelden tot 15 januari 2024.

Wie zoeken we?

Ben jij een leergierige probleemoplosser en proactieve teamspeler met een grondige analytische instelling? En herken jij je ook in onze kernwaarden die zijn vastgelegd in de TU Delft Gedragscode: Diversiteit, Integriteit, Respect, Engagement, Courage en Trust (DIRECT)? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als je nog niet zeker weet of Computer Science & Engineering de juiste opleiding voor jou is, lees dan Brochure 1 – Studiekeuze hulp om je te helpen bij je studiekeuze.

Inschrijving

Om deel te nemen aan de CSE Matching & Selectie procedure moet je je voor 15 januari (23:59 CET) inschrijven in het landelijke aanmeldingssysteem Studielink en voldoen aan de toelatingseisen. In Studielink kan je ook aanvinken welke track je wilt volgen. Als je een internationaal diploma hebt, zorg er dan voor dat je je aanvraag in Osiris voortzet en dien voor 15 januari ook een volledig aanvraagdossier in. Houd er rekening mee dat het wat tijd kost om je login voor Studielink te verkrijgen en je aanmelding af te ronden, dus begin op tijd, want alle deadlines staan vast.

Communicatie 

Na het sluiten van de aanmelddeadline op 15 januari ontvang je uiterlijk maandag 22 januari de eerste communicatie over de Matching & Selectie procedure. Dit gebeurt in de vorm van een email die wordt verzonden naar het emailadres dat je hebt opgegeven in Studielink. Houd je (spam) inbox in de gaten voor deze email. Alle verdere communicatie over de selectieprocedure wordt per email verzonden naar het adres dat je hebt opgegeven in Studielink.

Matching & Selectie procedure

De procedure bestaat uit twee delen. Het Matching deel van de procedure is bedoeld om je meer inzicht te geven of CSE aan de TU Delft de juiste keuze is voor jou. Je prestatie in het Selectie deel van de procedure bepaalt je plaats in de ranking. Voor het selectie-gedeelte worden alle kandidaten getest op drie selectiecriteria: 1. Mathematics, 2. Systematic Reasoning & Logical Thinking, 3. Algorithmic & Computational Thinking.

Gedetailleerde informatie over de Matching & Selectie procedure kan je vinden in Brochure 2 – Matching & Selection Procedure CSE 2023-2024. Lees deze informatie zorgvuldig om je voor te bereiden op de procedure.

Rankingnummer

Na het succesvol doorlopen van de Matching & Selectie procedure ontvang je op 15 april via Studielink een rankingnummer. Je rankingnummer is gebaseerd op je relatieve prestaties ten opzichte van de andere kandidaten. 

 

Belangrijke informatie voor studenten met een internationaal diploma


Ga verder naar Studiekosten