Daphne van Tetering

'Geen enkel vak is hetzelfde, waardoor de studie uitdagend is'


Een paar jaar geleden had ik echt niet gedacht dat ik Computer Science and Engineering zou gaan studeren. Het leek me altijd een studie die typisch iets voor jongens was. Toen ik in 6 vwo zat, begon ik de studie steeds interessanter te vinden. Uiteindelijk heb ik twee keer een meeloopdag gedaan en na de tweede keer was ik verkocht!

In het eerste jaar start je helemaal aan het begin, vooral op het gebied van programmeren. Dit was voor mij een hele geruststelling omdat ik nog nooit had geprogrammeerd. Alle kanten van de informatica worden bekeken, zoals het programmeren in verschillende talen, maar ook het logisch redeneren en het bouwen van websites. Daarnaast krijg je ook wiskundige vakken, zoals Calculus en Lineaire Algebra. Het leuke hieraan vind ik de variatie, geen enkel vak is hetzelfde. Hierdoor is de studie uitdagend.

Later wil ik iets gaan doen met Artificial Intelligence (Kunstmatige Intelligentie). In het eerste jaar komt dit aan bod in de vakken Logic Based AI en Multi Agent System project. Deze vakken gaan over het zodanig programmeren van een robot, dat hij bijna alles zelf kan. Veel van deze technieken kunnen toegepast worden in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld bij een chirurgische ingreep. Op deze manier zie ik een kans om twee dingen die ik erg leuk vind samen te voegen! Ik heb absoluut geen spijt dat ik voor deze studie heb gekozen.

 


/* */