Koen du Buf

"Computer Organisation en Algorithms and Datastructures vond ik de leukste vakken."


Ik ben altijd al zeer geïnteresseerd geweest in computers en alles wat daar mee te maken heeft. Heel lang heb ik getwijfeld tussen de studies informatica en electrical engineering. Uiteindelijk heb ik toch voor Computer Science and Engineering gekozen, omdat ik meer interesse heb in de software dan in de hardware kant. Bij Computer Science and Engineering leer je wel over de hardware, maar vooral over dataverwerking, software en algoritmen. Daarom was informatica de goede studiekeuze voor mij.

De overstap van de middelbare school naar de universiteit vond ik erg fijn. Het nieuwe, hogere tempo op de universiteit bevalt me goed. De vakken vind ik nu veel interessanter dan op de middelbare, waardoor ik meer gemotiveerd ben.

De leukste vakken van het eerste jaar vond ik Computer Organisation en Algorithms and Datastructures. Hoewel de stof van deze vakken totaal anders is, vond ik dit de leukste vakken, omdat het geleerde  je echt helpt als computer scientist.

Wat ik later wil gaan doen, weet ik nog niet precies. Ik heb zitten denken aan software engineer bij een groot bedrijf of white hat hacker. Na het behalen van mijn diploma zijn er genoeg carrièremogelijkheden, dus daar maak ik me nu nog geen zorgen over.

/* */