Pravesh Moelchand

"Je kunt dus gelijk toepassen wat je heb geleerd"


In 5 vwo wist ik al vrij zeker dat ik aan de TU Delft wilde gaan studeren. De sfeer op de campus beviel me goed en de status van de TU Delft sprak me ook erg aan. Ik heb altijd al interesse gehad in natuurkunde en elektronica, maar na een aantal meeloopdagen bij Technische Natuurkunde, Electrical Engineering en Computer Science and Engineering wist ik het zeker: ik wil Computer Science and Engineering studeren.

De werkvormen van de studie zijn erg fijn. In de ochtend heb je meestal één of twee hoorcolleges en vervolgens ga je in de middag werken aan opdrachten en projecten, die gaan over de stof die je in de ochtend hebt geleerd. Je kunt dus gelijk toepassen wat je heb geleerd. Ik vind het dan ook niet erg om 40 uur per week aan mijn studie te besteden.

De diversiteit aan vakken, die je in het eerste jaar krijgt, ervaar ik als een voordeel. Op deze manier leer je de verschillende vakgebieden van informatica kennen, zoals algoritmen en datastructuren, software development en computer graphics. In het tweede jaar kan je je vervolgens verdiepen in een specifiek vakgebied.

Studenten die hun eerste jaar goed afronden, krijgen de extra mogelijkheid om vanaf het tweede jaar onderzoek te doen via het Honours Programme. Ik wil volgend jaar graag deelnemen aan het Honours Programme. Onderzoek doen naar kwantummechanica en informatica lijkt mij een leuke uitdaging.  

/* */