Wouter Zorgdrager

‘De balans tussen theorie en practica maakt de studie uitdagend’


Vanaf 4 vwo wist ik dat ik informatica wilde studeren. Na het bezoeken van open dagen op verschillende universiteiten, koos ik voor TU Delft, omdat de sfeer in Delft mij erg aansprak. De overgang van de middelbare school naar de universiteit was in het begin wel een beetje wennen. Op de universiteit moet je veel zelfstandiger zijn en krijg je meer verantwoordelijkheden. Daarnaast ligt het tempo van de stof een stuk hoger.

Ik vond de diversiteit aan vakken in het eerste jaar erg leuk. Je leert verschillende onderdelen binnen de informatica kennen en zo kom je er ook achter waar je interesses liggen. Het vak Algoritmen en Datastructuren vond ik het leukst, want je leert veel over de verschillende manier om met data om te gaan.

De balans tussen theorie en practica maakt de studie uitdagend en veelzijdig. Tijdens de practica werk je in tweetallen aan opdrachten gerelateerd aan de stof. Op die manier leer je de theorie uit de colleges gelijk toepassen in de praktijk. Ook heb je twee grote projecten waarin je met 6 studiegenoten binnen 10 weken een opdracht moet maken, zoals het ontwerpen van een intelligente bot van een computergame. Deze opdracht is vaak uitdagend en goed samenwerken is van belang.

Ik ben dus zeer tevreden met de keuze om Computer Science and Engineering te studeren. Na mijn studie wil ik meewerken aan grote softwareprojecten bij bedrijven, zoals Google, Microsoft en Facebook.

/* */