Studiekosten

Studeren kost geld, daar kunnen we niet omheen. Naast je collegegeld en de aanschaf van boeken, dictaten en handleidingen moet je ook rekening houden met de kosten voor kamerhuur, verzekeringen en alle dagelijkse boodschappen.

Collegegeld

Het collegegeld is wettelijk vastgesteld en verandert elk jaar. Informatie over collegegeld vind je hier.

Computer en software

De TU Delft biedt je een breed pakket hardware, software en toegang tot zowel het draadloos als het vaste netwerk. Dit laatste is vooral handig als je grote bestanden gebruikt. Via het laptopproject kun je met korting een laptop kopen en allerlei software downloaden tegen scherpe prijzen.

Je hebt een laptop nodig voor projecten en zelfstudie. Het besturingssysteem mag je zelf kiezen. Windows of Mac, het kan allebei. Je koopt een laptop vanaf ongeveer € 750,-. Studenten van de TU Delft kunnen software tegen lage prijzen aanschaffen. Sommige veelgebruikte software kun je zelfs gratis downloaden.

Studieboeken

Aan studieboeken ben je jaarlijks ongeveer €500,- kwijt. Boeken zijn in het Engels en kun je met korting kopen bij de studievereniging Christiaan Huijgens (CH). Op de website van CH staat per kwartaal een boekenoverzicht met de prijzen. Verder moet je voor je studie naast boeken nog een aantal dictaten en handleidingen aanschaffen, maar die zijn een stuk goedkoper.