Vakgebied

Als technisch informaticus ontwerp en ontwikkel je software om grote hoeveelheden data efficiënt te verwerken en om gebruikers in staat te stellen op intuïtieve wijze met intelligente digitale systemen om te gaan. Je ontwikkelt software op zo'n manier dat die efficiënt werkt, onderhoudbaar is voor de software ontwikkelaar en goed getest kan worden. Technische informatici werken aan software voor webapplicaties, mobiele apps, routeplanners, robots, zorgsystemen, financiële dienstverlening en ga zo maar door. Het gaat technische informatici niet alleen om programmeren, maar ook om het begrijpen en analyseren van software en de resultaten hiervan. Binnen Computer Science and Engineering zijn er verschillende vakgebieden, enkele voorbeelden zijn:

Data Science

Data is overal, maar wat betekent het? Van data naar informatie, dat is waar je als data scientist mee bezig bent. Je gebruikt hiervoor machine learning en kunstmatige intelligentie én je gebruikt je kennis over het ontwikkelen van grote databases en slimme algoritmen. Zo kun je snel en effectief betekenisvolle patronen achterhalen uit de brij aan data die wij allemaal produceren.

Software Engineering

Als software engineer ontwikkel je software in teamverband op zo'n manier dat die software onderhoudbaar is en getest kan worden. Je gebruikt de nieuwste tools en inzichten die daarvoor nodig zijn. Je stelt samen met gebruikers en opdrachtgevers de eisen voor de software op en houdt hen nauw betrokken bij het ontwikkelingsproces.

Human-Computer Interaction

Mensen moeten kunnen omgaan met softwaresystemen. Daarom moet de visualisatie van data intuïtief zijn, moeten websites overzichtelijk zijn en moeten games speelbaar en leuk zijn. Kortom, je softwaresysteem moet niet alleen technisch correct zijn, maar ook gebruiksvriendelijk.


Ga verder naar De opleiding