BSc Civiele Techniek
Wil je met slimme technische oplossingen de wereld om je heen beter, veiliger en duurzamer maken?
Kies dan voor de bacheloropleiding Civiele Techniek aan de TU Delft.
Bij Civiele Techniek wordt je opgeleid om de wereld te begrijpen, maar ook innovatieve oplossingen te kunnen bedenken die onze leefomgeving verbeteren en duurzamer maken. Denk bijvoorbeeld aan:
- Het ontwikkelen van nieuwe manieren voor duurzaam bouwen, zoals zelf herstellend beton of het recyclen van bouwmaterialen of volledige brugdelen.
- Nieuwe technologieën voor kustbescherming en wateroverlast zoals ‘mobiele dijken’ of een duurzame zandmotor in zee, zodat we overal in Nederland droge voeten houden.
- Het gebruik van remote sensing technologie zoals satellietdata en sensoren, waarmee je op afstand verzakkingen, grote constructies en dijken kunt monitoren voor efficiënter onderhoud en om gevaarlijke situaties te voorkomen.
- Het in kaart brengen van verkeersstromen en voetgangers gedrag, zodat je in binnensteden en op festivals de doorstroom kunt verbeteren.
- En natuurlijk ook innovaties binnen grote bouwconstructies, zodat deze bestand zijn tegen extreem natuurgeweld.
Allemaal voorbeelden van civiele techniek! Civiel ingenieurs maken de leefomgeving beter met technische oplossingen die de veranderingen in ons klimaat en de verstedelijking het hoofd bieden.
Bekijk onze studie
in 2,5 minuut:
Diploma: BSc Civiele Techniek
Start: September
Studielast: 180 EC, 3 jaar
Voertaal: Nederlands
Faculteit: Civiele Techniek en Geowetenschappen (CiTG)
Vorm: Voltijds - on campus
Ranking: 2de in QS Civil & Structural Rankings by Subject 2022
Een diploma Civiele Techniek aan de TU Delft geeft je zowel nationaal als internationaal een goede positie op de arbeidsmarkt. Civiele Techniek aan de TU Delft is wereldwijd toonaangevend en staat 2de in de QS World University Ranking. Als student word je opgeleid door professoren die baanbrekend onderzoek doen en voorop lopen met civiel technische innovaties. Zoals Jasper, die samen met zijn professoren een innovatie manier van duinonderzoek bedacht! Bekijk zijn video hiernaast.
Daarnaast staan tijdens je studie ook onze goed uitgeruste labs tot je beschikking. Hier worden bijvoorbeeld testen gedaan om de sterkte van nieuwe bouwmaterialen te meten, bestaande gevels van bijv. huizen uit Groningen te beproeven, of met sensoren de krachten te meten die op een groot stalen brugdek worden uitgeoefend. Een van de labs is ook het recycling lab, waar we onderzoeken hoe je beton of plastics op innovatieve manieren recycled. En in ons waterlab worden golven nagebootst in grote stroomgoten om te onderzoeken hoe je de kust beter kunt beschermen.
Wat moet je als student in huis hebben?
Studenten van Civiele Techniek zijn nieuwsgierig en inventief. Je vindt het het gaaf om met technische oplossingen onze leefomgeving beter, veiliger en duurzamer te maken. Je bent dus goed in wis- en natuurkunde en houdt wel van een rekensommetje. Je bent geïnteresseerd in de constructie achter grote bouwwerken, die ook tijdens een aardbeving blijven staan, of in grote bruggen zoals de Erasmusbrug. Welke krachten spelen een rol en hoe houd je daar rekening mee in je ontwerp? Je gebruikt je kennis graag voor innovaties zoals duurzame bouwmaterialen of bijvoorbeeld een goede watertoevoer in ontwikkelingslanden.
Onze studenten toetsen regelmatig hun kennis in de praktijk, om te leren hoe ze oplossingen kunnen bedenken voor de uitdagingen van de toekomst en zo impact kunnen maken op de wereld om ons heen. Bekijk hun verhalen!