Yordi Paasman

Werkt bij: Ballast Nedam
Functie: Constructeur

In welk jaar ben je afgestudeerd en waar werk je nu?
In maart 2020 ben ik afgestudeerd van de master Civil Engineering, met als specialisatie een mix van structural en hydraulic engineering. Deze studierichting combineerde voor mij alle interessante aspecten van de civiele techniek. Na mijn afstuderen zaten we midden in de eerste COVID-19 golf, maar kon ik gelukkig toch aan de slag bij Ballast Nedam, een bouw- en ontwikkelbedrijf. Ballast Nedam is voornamelijk actief in de infrastructuur en hoogbouw, waarbij ik als constructeur aan de slag ben gegaan binnen het ingenieursbureau van de infra afdeling.

In welke functie ben je werkzaam?
Momenteel ben ik werkzaam als constructeur op het De Blankenburgverbinding, een project dat de A20 bij Vlaardingen verbindt met de A15 bij Rozenburg aan de andere kant van het Scheur (verderop Nieuwe Waterweg genoemd), door middel van een afzinktunnel en een landtunnel. Specifiek werk ik op de afdeling Tijdelijk Werk / Site Engineering. Dit houdt in dat ik mij bezig houd met of het ontwerpen van tijdelijke constructies, zoals bijvoorbeeld een stempelraam in een bouwkuip, of site engineering. Dat is het beantwoorden van technische vragen, die voortkomen uit wijzigingen van het ontwerp of de uitvoeringsvolgorde, of het beoordelen van afwijkingen, situaties die anders uitgevoerd zijn dan ontworpen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Een gemiddelde werkdag op het projectkantoor begint voor mij rond half acht met een kop koffie en het beginnen of verder gaan met ontwerprapporten. Eens per week probeer ik voor de lunchpauze een ronde buiten op het project te maken, het liefste met een uitvoerder of werkvoorbereider. Anders heb ik wel een overleg over het huidige werkpakket binnen de afdeling. Na de lunch kan ik dan nog technische vragen beantwoorden of afwijkingen beoordelen, die ik tijdens mijn rondje van dichtbij bekeken en besproken heb met de verantwoordelijke. Op de vrijdagmiddag drinken we dan nog vaak wat op een terras in Maassluis om de week af te sluiten.

Wat vind je het leukst aan je werk?
Het leuke aan mijn werk vind ik dan ook de afwisseling en snelle doorlooptijd van activiteiten en ook de raakvlakken met de uitvoering. Je ziet je rapporten/ontwerpen daadwerkelijk en van dichtbij uitgevoerd worden! Ook het contact en de afstemming met veel verschillende disciplines is bijzonder interessant en leerzaam.

Wat zou je toekomstige studenten graag mee willen geven?
Ik zou vooral willen meegeven om tijdens je studie al veel om je heen te kijken, je leert ontzettend veel van het doen van commissies en meegaan met activiteiten. Ook heb je tijdens je studie een unieke positie om te gaan rondkijken bij bedrijven en op projecten. Kom zeker ook eens bij de Blankenburgverbinding kijken!