Adil El Hamdi


Double Degree Programma in Singapore

Na de bachelorstudie Civiele Techniek kun je kiezen voor verschillende masterstudies. Eén van de populairste keuzes onder de studenten is de waterrichting (Waterbouwkunde/Watermanagement). De TU Delft werkt al een tijdje samen met de National University of Singapore op het gebied van water. Daarom hebben ze dan ook gezamenlijk de mogelijkheid gegeven aan de studenten van de TU & NUS om een Double Degree programma te volgen: Hydraulic Engineering and Water Resources Management. Eén programma wat recht geeft op twee diploma’s! 

Singapore

De duur van het programma is 2 jaar. Dit programma is wel wat zwaarder dan een reguliere MSc programma. In principe kan iedereen die nominaal loopt en redelijke punten haalt mee doen met de programma. De bedoeling is dat je het eerste semester in Singapore zit en het tweede semester in Nederland. Het tweede jaar kan je zelf inplannen, waarbij het de bedoeling is dat je ook een semester verblijft in Singapore en een semester in Delft. 

Praktijkgericht

Er zijn vele redenen waarom ik zo enthousiast ben over het programma. Op academisch niveau krijg je het beste mee van twee vooraanstaande universiteiten. Daarnaast is het zo dat de officiële taal van Singapore Engels is. Wat dus betekent dat je continu bezig bent om in het Engels te communiceren. Iets waar je natuurlijk veel aan hebt! Ik had echter ook een andere reden om mee te doen: in contact komen met een totaal andere wereld. Singapore is werkelijk een prachtig land waar veel te beleven is. Een klein land, maar zeer divers door haar inwoners van Chinese, Maleise, Indische en Westerse origine. Wat mij ook is bijgebleven is dan ook het lekkere eten in Singapore.

Tijdens de studieperiode heb ik vele internationale studenten uit heel de wereld ontmoet. Er wordt van alles geregeld voor en door de studenten zelf. Van excursies tot leuke feesten. Ik heb tijdens mijn verblijf in Singapore ook Maleisië, Thailand, Vietnam en Indonesië bezocht. Kortom: een ervaring om nooit te vergeten!