Babette den Hollander

Waarom heb je voor Civiele Techniek gekozen?

Toen ik op de middelbare school zat wist ik echt totaal niet wat ik wilde gaan studeren. Ik ben op heel veel verschillende plekken geweest en kwam er steeds beter achter wat ik wel en vooral wat ik niet wilde. Het moest een studie worden waar ik met logisch nadenken ver kon komen en waar alles lekker concreet was. Verder merkte ik dat ik het leuk vond om echt ergens naartoe te werken, zoals bij het oplossen van een puzzel. Het gevoel dat als je klaar bent met je opdracht je eigenlijk een stukje gebouw of brug hebt ontworpen, vond ik erg gaaf. Op deze manier kwam ik terecht bij Civiele Techniek. Een studie waar het bij vrijwel alle vakken heel duidelijk is wat je er uiteindelijk mee kan. Elke opgave van constructiemechanica is eigenlijk een kleine puzzel.

Passies?

Ik haal vooral veel energie uit nieuwe uitdagingen. Daarom vind ik het erg leuk om samen met andere studenten verschillende evenementen te organiseren bij mijn studievereniging. Zo werk je samen met vrienden ergens naartoe en kom je er achter dat je samen veel meer kan bereiken dan je van tevoren dacht!

Uitdagingen?

De grootste uitdaging voor studenten is denk ik toch wel om de studie te combineren met een druk sociaal leven. In Delft zijn onwijs veel leuke en leerzame dingen te doen en ik raad ook zeker aan om een deel hiervan mee te pakken. Dit zorgt ervoor dat je het maximale uit jouw studententijd haalt. Je leert namelijk niet alleen wat van je studieboeken.

Wat wil je later worden?

Wat ik later worden wil weet ik nog niet precies. Civiele Techniek is een hele brede bachelor. Tijdens je bachelor krijg je al deze verschillende richtingen te zien. Hierna volgt een master waarbij je je kan specialiseren in een van de richtingen.

Leuk om te weten

In mijn eerste jaar ben ik gelijk actief geworden bij een roeivereniging en de studievereniging. De angst die veel mensen hebben dat ze dan hun BSA niet zouden halen, had ik juist niet. Je leert hier direct veel mensen kennen waar je leuke dingen mee doet, maar ook goed mee kan studeren. Ik ben alleen maar harder gaan studeren doordat je samen naar college gaat en met opgaven aan de slag gaat.