Coen Rijna

Waarom heb je voor Civiele Techniek gekozen?

Mijn keuze voor civiele techniek was niet zomaar gemaakt. Ik ben altijd heel breed geïnteresseerd geweest en ik deed mijn profielwerkstuk zelfs over borstkanker (medischer kan niet). Toch had ik stiekem altijd een passie voor grote bouwwerken en steden. Toen ik in Amerika door New York liep keek ik mijn ogen uit: daar wil ik later iets mee! Toen ik voor mezelf besloten had dat ik iets met steden en bouw wilde, lag voor mij de studie bouwkunde voor de hand. Maar toch was ik daarmee niet helemaal tevreden, ik wilde iets met meer techniek! Per ongeluk kwam ik op de open dag civiele techniek van de TU Delft bij de presentatie over civiele techniek te zitten. Daar viel eigenlijk alles op zijn plek: het werken aan grote projecten waarbij veel techniek bij komt kijken, dat wilde ik doen!

Passies?

Naast de passie voor civiele techniek ben ik altijd volop bezig met bijvoorbeeld activiteiten organiseren of dingen ondernemen met vrienden. Een grote passie van mij is toch wel sport. Ik ben altijd sportief geweest en in mijn eerste jaar ben ik bij Laga gaan wedstrijdroeien! Dit betekende ongeveer 7 keer per week trainen. Tegenwoordig roei ik niet meer, maar nog steeds ben ik vaak aan het fietsen, hardlopen en nog veel meer.

Uitdagingen?

Ik denk dat de grootste uitdaging wanneer je uit huis gaat en het studentenleven in komt is dat je pad ineens niet meer precies voor je is uitgestippeld. Opeens krijg je heel veel vrijheid om je eigen tijd precies zo in te plannen als je wilt. Ook de universiteit gaat niet achter je broek aan zitten om te zorgen dat jij je huiswerk maakt of wel de juiste hoeveelheid tijd aan het studeren bent. Dit is heerlijk, maar heeft ook genoeg valkuilen (het is toch wel erg verleidelijk om nog even naar die borrel te gaan…)! Gelukkig is het ontzettend leuk en leerzaam om zelf je tijd in te delen en krijgen de meesten het snel onder de knie.

Wat wil je later worden?

Wat ik precies wil gaan doen weet ik nog niet. Voor mij staat wel vast dat ik het heel gaaf zou vinden om aan grote projecten te werken die echt een verschil maken in het leven van mensen. Een grote droom is dat ik in Chicago of New York met een mooie wolkenkrabber de skyline kan aanvullen. Maar ook in Nederland zijn prachtige en interessante projecten!

Leuk om te weten

In mijn tussenjaar heb ik een half jaar aan een college dichtbij Chicago gestudeerd. Wat een jaar was dat! Ik heb Trump verkozen zien worden en deelde mijn kamer met een jongen die in het American Football team speelde. In Amerika heb ik ook een aantal vakken gekozen die te maken hadden met civiele techniek. Zo kon ik er zeker van zijn dat dit de studie was die mij lag!