Dreamteam: Brunel Solar Team

Toen Winnifred Noorlander (22) als klein meisje de zonnewagen Nuna op tv zag, wist ze zeker dat ze later iets technisch wilde doen. Nu studeert ze Civiele Techniek en is ze een van de acht fulltime studenten in het Brunel Solar Team. In september racet ze als coureur bijna 5000 kilometer door Zuid-Afrika op zonne-energie in het door haar team ontworpen voertuig Nuna8s.

Hoe kwam je terecht bij het Brunel Solar Team?

Dat ik het leuk vond om PR en sponsoring te doen wist ik al. Ik had een bijbaan als voorlichter bij het Havenbedrijf Rotterdam en bij studievereniging ‘het Gezelschap Practische Studie’ heb ik veel rondom sponsoring gedaan. Na een borrel in onze faculteit zag ik toevallig dat er bij de buren in de Dreamhall een bijeenkomst was voor mensen die interesse hadden om in het Brunel Solar Team actief te worden. Ik besloot binnen te lopen en heb meteen gesolliciteerd.

Je rol in het Brunel Solar Team

Officieel ben ik verantwoordelijk voor Public Relations. Ik zorg er dus voor dat Nuna zo nu en dan weer op televisie of in kranten verschijnt. Ook heb ik de onderhandelingen met onze hoofdsponsor Brunel gedaan en de zonnecellen voor het volgende Brunel Solar Team geregeld. Soms houd ik me bezig met technischere zaken, zoals het lamineren van nieuwe onderdelen. Tijdens de race in Zuid-Afrika heb ik weer een andere rol - ik ben namelijk geselecteerd als een van de drie coureurs dit jaar. Spannend!

Wat heb je aan je studie Civiele Techniek?

Samenwerken is enorm belangrijk. Het is een van onze acht succesfactoren - alleen zo maken we kans op de winst. Je moet niet alleen je eigen ideeën kunnen verdedigen, maar ook de technische ideeën van een ander kunnen begrijpen en uitvoeren. Dit alles heb ik goed geleerd tijdens de eerste twee jaar van mijn Bachelor. Ook het practicum Beton en Staal komt nu goed van pas. Je leert dan een mal met beton erin te lossen. Wij werken nu ook met mallen, maar dan om de onderdelen voor onze zonneauto van carbon fibre te maken.

En de toekomst?

Over vier maanden zijn we hopelijk wereldkampioen zonneracen! En daarna? Dan ga ik verder met mijn Bachelor, want naast het fulltime werk in dit team heb je eigenlijk geen tijd om te studeren. Ik wil ook nog een master doen en ik denk erover een start-up te beginnen in de Smart Mobility sector. Net zoals veel oud-Nuna teamleden gedaan hebben. 

Brunel Solar Team

Winnifred Noorlander

Dreamteams

Wil jij verantwoordelijk zijn voor een wereldprimeur? Bij de TU Delft kun je naast je studie ook meedoen aan bijzondere studentenprojecten waarin studenten uit alle studierichtingen samenwerken. Deze Dreamteams werken bijvoorbeeld aan de snelste fiets ter wereld, de snelste zonnewagen of het hoogterecord voor zelfbouwraketten. Zij doen mee aan wereldwijde competities en zetten de TU Delft op de kaart met fantastische resultaten.

Meer informatie over de Dreamteams