Nathan Remans

Waarom heb je voor Civiele Techniek gekozen?

Tijdens de middelbare school had ik heel lang nog geen enkel idee van welke studie ik echt wilde gaan doen. Wel was ik altijd al gefascineerd door grote projecten en enorme constructies, zoals wolkenkrabbers. Een bijdrage leveren aan het ontwerpen van deze constructies leek mij daarom heel gaaf! Mijn eerste gedachte was daarom om bij Bouwkunde te gaan kijken, maar daar kwam ik er achter dat ik dit te specifiek vond. Ik zocht een bredere studie en bovendien miste ik het technische aspect. Op de open dag bracht dit me bij Civiele Techniek, een enorm brede studie die perfect bij mijn interesses aansluit!

Passies?

Ik heb altijd een passie voor sporten gehad. Voor mijn studententijd voetbalde ik 4 tot 5 keer per week en daarom wilde ik het sporten in Delft ook verder voortzetten. Hiervoor bleken in Delft enorm veel mogelijkheden te zijn. Zo doe ik nu mee aan de voetbalcompetitie op maandagavond en fitness ik regelmatig. Met een sportkaart kan je ook meedoen met heel diverse sportlessen, dus voor ieder wat wils!

Uitdagingen?

De grootste uitdaging die ik, zoals velen, heb ervaren is het verantwoordelijkheidsgevoel waar ze op de universiteit vanuit gaan. Vergeleken met de middelbare school heb je veel meer vrije tijd die je zelf moet inplannen voor studeren. Zeker in het begin is het heel verleidelijk om zo veel mogelijk leuke dingen met vrienden te gaan doen, maar zo kan je dus zomaar je studie uit het oog verliezen. Daarentegen is het wel heel belangrijk om veel nieuwe vrienden te maken, want elkaar helpen met je studie is heel waardevol!

Wat wil je later worden?

Aangezien Civiele Techniek een heel brede studie is, ben ik er nog niet uit wat ik later wil gaan doen. Er zijn zo veel interessante vakgebieden die langskomen in je bachelor dat de keuze erg groot is. Ik hoop volgend jaar met mijn minor een duidelijkere voorkeur te hebben om daarna dan ook een passende master te zoeken.

Leuk om te weten

Ik ben in mijn tweede jaar actief geworden bij de studievereniging waarbij ik nu twee commissies doe. Hierdoor leer je zo veel mensen kennen en maak je heel snel nieuwe vrienden. Mijn tip voor komende studenten is om in je eerste jaar zeker al een commissie te doen. Het neemt slechts 1 tot 2 uur per week in beslag en het maakt het begin van je tijd op Civiele Techniek veel gezelliger!