Vakgebied

Civiele ingenieurs werken internationaal aan grote en kleinere projecten die tot de verbeelding spreken; van het hoogste gebouw ter wereld in Dubai en de stormvloedkering bij New Orleans, tot de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Hieruit blijkt al dat civiele techniek drie belangrijke vakgebieden kent.

Water

Word je waterexpert, dan weet je straks alles over afvalwaterbehandeling, irrigatietechnieken en rioleringen. Ook (zee)waterkeringen, landaanwinning, kustversterking, deltawerken en de zorg voor de juiste hoeveelheid water voor mens, natuur en landbouw zijn onderwerpen waar je graag mee aan de slag gaat. Gezien het veranderende klimaat en stijgende zeespiegel is de kennis van waterexperts voor veel mensen van levensbelang. 
Lees meer

Bouw

Gebouwen, bruggen en tunnels moeten veilig zijn. Kunnen ze extreme weersomstandigheden aan? Zijn de juiste materialen gebruikt? Is de draagconstructie sterk genoeg? Verzakt de omgeving niet? Als civiel ingenieur ben jij verantwoordelijk voor de bouwtechniek en de bouwprocessen.
Lees meer

Transport

De wereldbevolking is explosief gegroeid. Bereikbaarheid is een probleem geworden. Hoeveel kilometer file zou er wereldwijd elke dag staan? Als civiel ingenieur gespecialiseerd in transport bedenk je innovatieve, boven- en ondergrondse oplossingen voor wegverkeer en treinvervoer. Efficiëntie, doorstroming en capaciteit van bestaande vervoersnetten, maar ook nieuwe vervoersmethoden hebben daarbij jouw aandacht. 
Lees meer


Ga verder naar De opleiding