BSc Electrical Engineering

Een zonnepaneel, een robot en een implantaat om weer te kunnen horen: zonder Electrical Engineering kunnen deze dingen niet worden ontworpen. Dit vakgebied houdt zich voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen. Electrical Engineers zijn bijvoorbeeld de drijvende kracht achter de ontwikkeling van smartphones, elektrische auto’s en de nieuwste medische apparatuur.

Tijdens de opleiding krijg je natuurkunde, veel wiskunde en leer je over alle aspecten van Electrical Engineering, zoals elektronische schakelingen, telecommunicatie en energievoorziening. Elk half jaar werk je aan een project, waarin je de theorie toepast om bijvoorbeeld een chip of een autonome robot te ontwerpen en te bouwen.

Verplichte studiekeuzecheck

Let op: de bacheloropleiding Electrical Engineering kent een verplichte studiekeuzecheck (SKC). Dit betekent dat je aan alle onderdelen van de studiekeuzecheck meegedaan moet hebben om de registratie voor de opleiding te kunnen voltooien. Meer informatie over de SKC voor Electrical Engineering vind je op deze webpagina.

Diploma: BSc Electrical Engineering

Start: September

Studielast: 180 EC, 36 maanden

Voertaal: Nederlands *

Faculteit: Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)

Vorm: Voltijds - on campus

* Boeken en colleges zijn grotendeels in het Engels


Andere scholieren bekeken ook: