BSc Electrical Engineering

Nieuwe datums studiekeuzecheck

Let op: de bacheloropleiding Electrical Engineering kent een verplichte studiekeuzecheck. Dit betekent dat je aan alle onderdelen van de studiekeuzecheck meegedaan moet hebben om de registratie voor de opleiding te voltooien. Een onderdeel van deze studiekeuzecheck, is een SKC-dag op de campus. Dit jaar zullen deze zijn op 5 februari, 15 april 2020 (geannuleerd ivm coronavirus), 17 juni 2020 en 20 juni 2020 (extra ipv 15 april). Meer informatie over de SKC-EE op deze webpagina.

Een zonnepaneel, een robot en een implantaat om weer te kunnen horen: zonder Electrical Engineering kunnen deze dingen niet worden ontworpen. Dit vakgebied houdt zich voortdurend bezig met nieuwe ontwikkelingen. Electrical Engineers zijn bijvoorbeeld de drijvende kracht achter de ontwikkeling van smartphones, elektrische auto’s en de nieuwste medische apparatuur. Tijdens de opleiding krijg je natuurkunde, veel wiskunde en leer je over alle aspecten van Electrical Engineering, zoals elektronische schakelingen, telecommunicatie en energievoorziening. Elk half jaar werk je aan een project, waarin je de theorie toepast om bijvoorbeeld een chip of een autonome robot te ontwerpen en te bouwen.

Diploma: BSc Electrical Engineering

Start: September

Studielast: 180 EC, 36 maanden

Voertaal: Nederlands *

Faculteit: Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)

Vorm: Voltijds - on campus

* Boeken en colleges zijn grotendeels in het Engels


Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het cookies bevat. Wilt u deze content (en anderen) alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van cookies.

Andere scholieren bekeken ook:

Werktuigbouwkunde

De werktuigbouwkundige brengt de wereld in beweging. Lees meer

Technische Informatica

Software en dataverwerking voor de intelligente systemen van de toekomst. Lees meer

Elektrotechniek

Het hbo Elektrotechniek vergt minder wiskundige vaardigheden en is minder theoretisch. Lees meer