Kom langs

Wil je de opleiding écht goed leren kennen? Kom dan langs. We bieden verschillende voorlichtingsactiviteiten aan die je kunnen helpen bij het maken van een goede studiekeuze. Je kunt deelnemen aan een studiekeuzecheckdag op de faculteit of de online MOOC Pre-University Calculus volgen. Kies je voor een meeloopdag? Dan kun je de sfeer van de opleiding ervaren en kennismaken met de studenten en docenten.

Open dagen

De opleidingsdagen zijn op 19 en 22 oktober 2018 en worden georganiseerd voor scholieren uit 4, 5 en 6 vwo die al wat verder zijn in het maken van hun studiekeuze. Tijdens deze dagen kun je bij (maximaal) drie opleidingen langsgaan om onder meer workshops, rondleidingen en minicolleges te volgen. Zo ervaar je wat de opleiding écht inhoudt. 

Ben je je nog aan het oriënteren? Kom dan naar de campustours op vrijdagmiddag om 15.00 uur. Er zijn 3 verschillende tours die elk andere locaties en opleidingen bezoeken.

Junior TU Delft
Zit je in 5 of 6 vwo en ben je op zoek naar extra uitdaging? Dan is Junior TU Delft wellicht iets voor jou! Het themablok 'Foutverbeterende Codes' is voor getalenteerde wiskunde-leerlingen een mooie kans om kennis te maken met een niet alledaags onderwerp uit de wiskunde. Docenten Emiel van Elderen en Joost de Groot hebben een pittig wiskundeblok neergezet dat een echte uitdaging kan bieden aan vwo-leerlingen die wiskunde interessant vinden.

Wiskunde Actief
Zit je in 5 of 6 vwo en heb je interesse in de studie Electrical Engineering? Kom dan in maart en/of april vier middagen naar de TU Delft voor de masterclasses Wiskunde Actief. In vier middagen maak je kennis met een wiskundig onderwerp, zoals 'Glijbanen: De topsnelheid van zwaartekracht' of 'Inleiding in de cryptografie: Openbare geheimtaal'.

Meeloopdag
Zit je in 5 of 6 vwo? Kom dan langs en maak kennis met de opleiding. Je loopt letterlijk een dagje mee met een eerstejaars student. Je volgt een college, doet mee aan een practicum of een project, krijgt de faculteit te zien, eet in de kantine en bezoekt de studievereniging. Meeloopdagen worden aangeboden van oktober t/m mei. Er zijn geen vaste meeloopdagen. Na je inschrijving neemt de student contact met je op om een meeloopdag te plannen.

Studiekeuzecheck-dag Electrical Engineering
Start je in september met de opleiding Electrical Engineering aan de TU Delft? Meld je dan aan voor de studiekeuzecheckdagen. Thuis schrijf je een motivatiebrief en maak je opdrachten. Vervolgens bestaat de dag op de TU Delft uit een hoorcollege, een werkcollege, een toets, een practicum en een individueel matchinggesprek met een docent. Door deelname aan de studiekeuzecheck, en in het bijzonder de dag op de faculteit, leer je de opleiding beter kennen en ervaar je als 6 vwo scholier of de opleiding iets voor jou is. Meld je hier voor 7 februari 2018, 28 februari 2018 of 14 maart 2018.

Pre-university Calculus MOOC
Deze gratis online cursus brengt je wiskundekennis weer op niveau, voordat je in september start met een technische opleiding aan de universiteit.

Pre-university Calculus (self-paced)
Overweeg jij om een technische studie te gaan doen na het vwo? Oefen en verbeter je wiskunde-B kennis met de Pre-University Calculus course!

Ga verder naar Contact


Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI)