Karen van der Werff

"De combinatie van praktijk en theorie sprak mij erg aan."


Altijd heb ik al geweten dat ik iets technisch wilde doen, maar ik heb nog lang getwijfeld over verschillende bètastudies. Gelukkig zag ik Electrical Engineering op de website van de TU Delft. Niet wetend wat ik kon verwachten, ging ik naar een studiekeuzecheck-dag op de faculteit. Toen ik ontdekte wat de studie precies inhield, wist ik het meteen: dit wil ik!

De combinatie van theorie en praktijk sprak mij erg aan. De stof die je tijdens colleges krijgt, gebruik je diezelfde week nog bij de practica. Na een college Lineaire Schakelingen maak je een filter en na een ochtend Digitale Systemen een binaire teller. Verder zijn er veel projecten – van ‘Smart Robots’ tot audiosystemen en zelfontworpen chips!

Ik zal er niet om liegen, de studie is wel degelijk zwaar. Vooral de overgang van het vwo naar de universiteit is wennen, want er wordt ineens veel meer zelfstandigheid van je gevraagd.

Wat doorslaggevend was voor mijn keuze, was de realisatie dat je met deze studie nog alle kanten op kunt. Het vakgebied is ongelooflijk breed en er zijn ontzettend veel toepassingen te vinden in andere vakgebieden. Zo lijkt het mij leuk om later ook de medische kant op te gaan, en het aantal mogelijkheden hiervoor is enorm!