Laura Croes

"Veel wiskunde, toepasbaar en een richting, die blijft ontwikkelen"


Techniek vond ik altijd al interessant, maar het was wel onbekend binnen onze familie. Mijn ouders hebben namelijk niet een technische achtergrond. Bij het maken van mijn studiekeuze heb ik online gezocht naar informatie. Ik wist niet wat de studie Electrical Engineering inhield, maar het bleek precies te zijn waar ik naar zocht: veel wiskunde, toepasbaar en een richting, die blijft ontwikkelen.

De studie bevat veel wiskunde en natuurkunde (vooral het meer abstracte deel van de natuurkunde). Verder leer je over schakelingen en componenten, programmeren en digitale systemen. In het eerste jaar krijg je in het eerste en derde kwartaal drie vakken. In het tweede en vierde kwartaal krijg je twee vakken en een project, waarbij je de theorie kunt toepassen. Zo heb ik met een paar studenten een audioversterker gemaakt.

Op de universiteit krijg je een grote hoeveelheid stof in een korte periode. Je went eraan, maar hebt wel minder tijd om je de stof eigen te maken. Electrical Engineering is geen makkelijke studie, maar wel een leuke uitdaging.

Het eerste jaar aan de universiteit is erg wennen. Ik kom uit Aruba en ben naar Nederland verhuisd om te studeren. Het leukste van het eerste jaar vond ik alle nieuwe ervaringen, uitdagingen en nieuwe mensen die ik heb leren kennen.

Mijn droom is om in de toekomst mee te werken aan deep space exploration; vrijwel alle sensoren en systemen aan boord van satellieten en ruimteschepen zijn elektrisch. Ook werken voor grote bedrijven, zoals Apple, Microsoft en Google, lijkt mij erg leuk.