Mathijs van Geerenstein

"De projecten maken de studie leuk!"


Toen mij voor het eerst werd gevraagd of ik al wist wat ik wilde studeren, zei ik met wat twijfel: iets technisch. Na het bezoeken van een open dag aan de TU Delft werd mijn twijfel weggenomen. Electrical Engineering viel me al snel op door onderwerpen als energievoorziening en telecommunicatie. Het idee dat de studie toepasbaar is in veel verschillende richtingen sprak me erg aan.

Tijdens de eerste college dag zei een docent grappend dat we eigenlijk gisteren al hadden moeten beginnen. Nadat we in de drie weken daarna de hele natuurkunde-examenstof van de middelbare school hadden doorgewerkt, plus een flinke dosis nieuwe stof, begreep ik ineens wat hij bedoelde. Zolang je echter bezig bent met stof die je interessant en leuk vindt, is het niet erg om er veel uren aan te besteden. In het eerste half jaar krijg je gelijk te maken met kenmerkende vakken van de studie, zoals Lineaire Algebra en Analyse en Lineaire Schakelingen. Naast deze theoretische vakken ben je iedere week met practica bezig. Die link tussen theorie en praktijk heeft mij erg geholpen de vakken te begrijpen.

De projecten maken deze studie erg leuk. In je eerste jaar bouw je een audioversterker én een autonoom rijdende robot. Tijdens de projecten is er ook ruimte om van het uitgestippelde pad af te wijken en je eigen ideeën te implementeren. Ik weet nog niet wat ik later ga doen, maar daar hoef je je gelukkig ook geen zorgen over te maken in dit brede vakgebied!